Kosárlabda

2024.02.21. 10:31

Egylabdás meccset veszített el a pécsiekkel szemben a tartalékos ASE

Egy véglegekig kiélezett meccset vívott a pécsiekkel az ASE U23-as csapata, amely kulcsemberei nélkül három ponttal maradt alul a baranyaiakkal szemben.

Teol.hu

Pajor Dávid (a labdával) volt a paksiak legeredményesebbje a keddi bajnokin

Fotó: Molnár Gyula

Géringer Gergő és Kékesi Kolos is hiányzott az Atomerőmű SE-ből a pécsiek elleni bajnokin, akik ha ott vannak a pályán, biztosan másképpen alakul az NB I/B-s bajnokság Zöld csoportjának keddi bajnokija. De nem voltak ott, így hiába küzdött a tovább fiatalodott paksi egylet, a pécsiek győztek. A végén két büntető döntött, meg az, hogy Pajor Kristóf triplája nem esett be... Pedig megérdemelték volna az ifjak, hogy egálra hozzák, ki tudja, hogy alakult volna a ráadás, de ezen így már nem érdemes morfondírozni. 

Férfi NB I/B, Zöld csoport, 17. forduló
Atomerőmű SE U23–NKA Universitas Pécs II 66–69 (18–17, 13–24, 20–9, 15–19). Paks, ASE-csarnok. Vezette: Kovács N., Farkas P. ASE: Pajor D. 22/12, Sövegjártó 12/6, Sáfrán 10/3, Inalegwu 10, Nagy 5/3, Békési 4, Arató 3/3, Pajor K., Strasszer, Bene, Somodi, Solymosi

„Mindkét oldalon sok volt a hiányzó, nálunk konkrétan a kezdő ötösünk hiányzott. Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy összességében egy nagyon jó meccset játszottunk, legalábbis számunkra ez nagyon hasznos volt. A második negyedet elrontottuk az utolsó négy percében volt problémánk a védekézésbe való visszarendeződéssel. Ezt a negyedet így megnyerte a Pécs. Végül egy egylabdás meccs kerekedett belőle, amiből most mi jöttünk ki egy kicsit szerencsétlenebbül. Ebből is tapasztalunk és igyekszünk a következő szituációban felül kerekedni” – összegzett Morgen Frigyes, a paksiak edzője.

Az ötödik helyen álló ASE U23-as csapatának 12 győzelem mellett ez volt a 8. veresége, a pécsiek 10/10-es mutatóval állnak a hetedik helyen. A paksiak számára sűrű lesz a program, pénteken 18 órától a Veszprém KK vendégei lesznek. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!