Atlétika

2024.02.28. 12:30

Gyányi Zsombor Buda bődületes hajrával szerzett bajnoki címet – videóval

A szekszárdi Gyányi Zsombor Buda és a bonyhádi Kajtár Kristóf is egyéni csúccsal állhatott dobogóra a nyíregyházi utánpótlás magyar bajnokságon. Tamásiba Beke Zétény révén ezüstérem került.

Teol.hu

Gyányi Zsombor Buda edzőjével, Szőke Gergővel

Február utolsó hétvégéjén Nyíregyházán rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség az U18 és U20 Fedett Pályás Atlétikai Magyar Bajnokságot. Két korosztályban, két nemben összesen ötvenkét versenyszámban osztották ki a bajnoki érmeket, melyekből minden színből egy-egy került Tolna vármegye három szakosztályába is.

Szekszárdi és bonyhádi csúcs

A legfényesebb érmet a Szekszárdi Sportközpont Nkft. középtávfutója Gyányi Zsombor Buda szerezte. Szőke Gergő tanítványa immár öt éve küzdött korosztálya versenyein, hogy egyéniben országos bajnoki címet szerezzen. Az U20-asok 3000 méteres síkfutásában ezúttal egy bődületes, hosszú hajrával letudta győzni „ősi” riválisait. A 8:59,01 perces időeredménnyel elsőként haladt át a cél vonalon a tizenöt kör végén.

Ezüstérmet szerzett az U18-as korosztályú férfiak súlylökő versenyében Beke Zétény. A Tamási TAM BAU AC másodéves ifjúsági versenyzője sorozatról-sorozatra javított eredményén, míg a hatodik, befejező sorozatban 14 méter 81 centire lökte az ötkilós szert, mellyel a dobogó második fokára lépett előre, és addig előtte álló ellenfelei már nem tudtak válaszolni.

A hétvége legkellemesebb meglepetését a bonyhádi Kajtár Kristóf okozta. Az U18 korosztály 400 méteres síkfutásának első futamában 51,86 másodperccel új egyéni csúcsot ért el. Végeredményben Csábrák János tanítványa a harmadik helyen végzett, bronzérmes lett.

„Ezzel a bajnoksággal az U18-as és az U20-as korosztály tulajdonképpen lezárta a fedett pályás szezont – összegzett az országos bajnokság végén a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referenseként Scherer Tamás. – A nyári világversenyek kapcsán sok mindenre kíváncsi voltam az ob-n, és a legtöbb kérdésemre pozitív választ kaptam. Például azok a fiatalok, aki szerepeltek már nemzetközi megméretésen, ismét jelezték, hogy az idén is lehet rájuk számítani. A bajnokságon többségében minőségi eredmények születtek, és néhány versenyszámot leszámítva az indulók mennyisége is elfogadható volt. A két országos csúcs nagyon szépen keretbe foglalta az ob-t, amelyhez kiváló körülményeket biztosított Nyíregyháza.”

Eredmények
U18. Férfiak. 400 méter: 3. Kajtár Kristóf (AC Bonyhád) 51,86 másodperc. 3000 méter: 6. Végh Zsombor (Szekszárdi Sportközpont) 9:21,50..., 8. Acsádi Bence (Szekszárd) 9:33,26 perc. Távolugrás: 6. Gréczy Balázs (Szekszárd) 630 centiméter. Súlylökés: 2. Beke Zétény (Tamási TAM-BAU AC) 14,81 méter.
Nők. 3000 méter: 4. Mészáros Milla (Szekszárdi Sportközpont) 11:10,98 perc. Súlylökés: 9. Kurcz Kata (Szekszárd) 10,41, 10. Máté Ifeoma (Szekszárd) 10,05 méter.

U20. Férfiak. 3000 méter: 1. Gyányi Zsombor Buda (Szekszárdi Sportközpont) 8:59,01..., 5. Mészáros Balázs (Szekszárd) 9:22,76..., 7. Plessz Gábor (Szekszárd) 9:28,79 perc. Távolugrás: 5. Lizák Balázs (Szekszárd) 611 centiméter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!