Asztalitenisz

2024.02.21. 12:45

Madarászék kikaptak, ezzel távol kerültek az olimpiától

A magyar női asztalitenisz-válogatott kikapott a kieséses szakasz első fordulójában Brazíliától, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe a dél-koreai Puszanban zajló, olimpiai kvalifikációs csapat-világbajnokságon.

Teol.hu

Madarász Dóra egyetlen meccsét elveszítette Brazília ellen

Fotó: Dömötör Csaba

A korábbi Szekszárd AC-játékosokkal, Madarász Dórával és Bálint Bernadett-tel, valamint Póta Georginával felálló magyar válogatott a kieséses szakasz első fordulójában Brazíliával találkozott, s szenvedett vereséget (a tolnai származású Nagyváradi Mercédeszt ezúttal nem nevezte a szövetségi kapitány). 

A dél-amerikaiaknál a világranglistán 22. Bruna Takahashi előbb Madarász Dórát (89.), majd Póta Georginát (87.) is legyőzte és Bálint Bernadett (272.) is kikapott Bruna Alexandrétől (227.). A magyarok egyetlen sikere Póta nevéhez fűződött, aki a második meccsen négy szettben nyert a másik Takahashi-nővér, Giulia ellen.

A magyar női válogatott, amely a csoportkörben Spanyolországot és Üzbegisztán legyőzte, a címvédő Kínától és Indiától kikapott, előzetesen a nyolcaddöntőbe jutást tűzte ki célul, ami a világranglistás helyezés erősítése szempontjából is hasznos lett volna. Az utolsó párizsi indulási jogokat a vb után megjelenő, márciusi ranglistáról osztják ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!