Cselgáncs

2024.02.09. 13:50

Pupp Rékáék nem indulnak, Kenderesi Péter képviseli Tolna vármegyét

Ötvenhárom hazai cselgáncsozó indul hétvégén a Győrben sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon.

Teol.hu

Kenderesi Péter ott lesz a hétvégi, győri megmérettetésen

A szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a párizsi játékokra leginkább esélyes versenyzők a sűrű program miatt nem vesznek részt az Audi Arénában esedékes versenyen, de így is minden súlycsoportban több fő képviseli majd a magyar színeket.

„A legjobbjaink csütörtökön érkeztek haza a múlt heti, párizsi Grand Slamet követő edzőtáborból, jövő hétvégén pedig a rengeteg pontot adó bakui Grand Slam következik, ezért ők nem versenyeznek most hétvégén – tájékoztatta az MTI-t Nagy András, az MJSZ főtitkára. – Ezúttal a fiatalok kapnak lehetőséget, illetve a második és harmadik vonal, akik a 2028-as vagy 2032-es kvalifikációban lehetnek majd érdekeltek” – tette hozzá.  

Az Atomerőmű SE versenyzői közül Pupp Réka és Gercsák Szabina mellett Cirjenics Miklós harcol az olimpiai kvalifikációért.   

Az eseményre az előnevezések alapján 34 ország 414 résztvevője érkezik a győri csarnokba, ahol három tatamin zajlanak majd a küzdelmek, a nézők pedig ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket. 

Szombaton a férfiaknál a 60, 66 és 73, a nőknél a 48, 52, 57 és 63 kilogramm meccseit rendezik meg, vasárnap a 81, 90, 100, +100, illetve a 70, 78 és +78 kilósok következnek. A program mindkét napon 9 órakor rajtol, az éremcsaták pedig 17 órakor kezdődnek.

A Rába-parti városban rendezik meg idén a 15 év alattiak Európa Kupáját, az ifjúsági Európa Kupát és egy veterán Európa Kupát is, ezért az európai szövetség döntése nyomán Győr megkapja az Európai dzsúdóváros kitüntetést.

A vármegyei színeket a pécsi klubban versenyző, aparhanti illetőségű Kenderesi Péter képviseli. A PVSK versenyzője a 100 kilogrammosok mezőnyében száll harcba az érmekért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!