Természetjárás

2024.02.01. 12:58

TúrázgAtom: hetvenhatan sétáltak vagy futottak az imsósi erdőbe

Népszerű volt a Túrázgatom, az Atomerőmű Sportegyesület tömegsport programja, szombaton már második alkalommal kirándulhattak a résztvevők, ezúttal az imsósi erdőbe. Az alkalomnak most az időjárás is kedvezett.

Gazsó Rita

A túra 76 résztvevője két különböző hosszúságú – egy rövidebb 7, illetve egy hosszabb, 13 kilométeres  – táv közül választhatott, amelyet sétálva vagy futva is megtehettek. A kijelölt útvonalonon reggel indultak el a Madocsára vezető töltésről, ahol indulás előtt mindenki megtölthette a kulacsát friss, forró teával. Volt, aki a házi kedvenc négylábúját is magával hozta a kirándulásra. 

Fotó: Molnár Gyula

A szervezőknek – amint azt a TelePaksnak elmondták – további terveik vannak a sport és a természetjárás népszerűsítésére, így a Túrázgatom és a Bringázgatom mellett várhatóan a nyáron elindul a Kenuzgatom, amelyhez kapcsolódóan már megkezdődött egy új létesítmény építése a csónakháznál, amelyet a szervezők össze szeretnének kapcsolni egy vízitúra megállóponttal. Mindennek az a célja, hogy minél több ember mozogjon, ne csak gyalog és kerékpárral, hanem vízen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!