Női labdarúgás

2024.02.22. 19:26

Újabb nemzetközi edzőmeccset vív az NB I-es bajnokságra készülő Szekszárdi WFC

Egy héttel azután, hogy összecsapott a csíkszeredaiakkal, újabb nemzetközi edzőmeccset vív a Szekszárdi WFC NB I-es női csapata.

Teol.hu

Nagy-Cseke Vivien Edina (sárgában) és a szekszárdiak ezúttal egy szerb riválissal csapnak össze

Fotó: Makovics Kornél

Micskó Márk együttese a célegyenesbe ért. A következő hétvégén folytatódnak a bajnoki küzdelmek a Simple Női Ligában érdekelt Szekszárdi WFC számára. A sárga-feketék a Soroksár SC elleni hazai bajnokival kezdenek, de csak a főpróba után. 

Egy hete nagy meccset játszott a román Szuperligában szereplő csíkszeredaiakkal a WFC, amely 1–1-es döntetlenre végzett a Bajnokok Ligájába tartó ellenfelével. Most szombaton egy újabb nemzetközi megméretés vár Kágyi Kíráékra, ezúttal a szerb ligában érdekelt Magyarkanizsa érkezik.

„Hétvégén egy újabb külföldi csapat, a szerb élvonalban szereplő Magyarkanizsa csapata fog ellátogatni hozzánk. Úgy gondolom, hogy az elvégzett rengeteg munka gyümölcse, hogy ilyen kaliberű csapatok keresnek meg minket azzal, hogy edzőmérkőzést játszanának velünk. Ez nagy dicsőség a csapat és a klub számára is. Felkerültünk egy olyan térképre, amiről eddig csak álmodoztunk” – mondta Micskó Márk.

A szekszárdi egylet vezetőedzője nem túl boldog ugyanakkor, hiszen az amúgy is vékonyka keretükből újabb játékosok estek ki. Brianna Taylor az erdélyiek elleni összecsapáson szenvedett agyrázkódást, de nem léphet pályára szombaton Kiss Gabriella és Kágyi Rebeka sem.

„Kesergésre nincs időnk, majd az U16-os és az U19-es csapatainkból hozunk fel fiatalokat, akik komoly ellenfelek ellen mutathatják meg mit tudnak. Az elmúlt két hétben játszottunk két amolyan gyakorló mérkőzést a Paksi SE második ligás csapata ellen, ami elmondható, hogy nagyon hasznos volt mindkét csapat számára. Ilyen mérkőzéseket a bajnokság közben is be fogunk illeszteni, hiszen nekünk 15 mezőnyjátékosunk van, ekkora létszámmal pedig nehéz kétkapus játékot gyakorolni!” – fogalmazott a szakember. 

A Szekszárdi WFC a felkészülés utolsó fázisába lépett, szombaton letudja utolsó edzőmeccsét, hogy hétfőtől, csakis a Soroksár elleni mérkőzésre koncentráljon. Akkor már a frissítésen és a finomhangoláson lesz a hangsúly. Micskó Márk bízik benne, hogy a sérültjeik, betegeik felépülnek a rajtig és egy jó csapattal tudnak nekivágni a tavaszi szezonnak. 

A magyarkanizsaiak elleni találkozó szombaton 13 órakor kezdődik a szekszárdi városi sporttelepen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!