Kosárlabda

2024.03.16. 10:30

Élet-halál harcot vív ma Szegeden az Atomerőmű SE

Sorsdöntő bajnoki lehet a ma esti SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE mérkőzés a férfi élvonalban. Amelyik csapat kikap, nagy valószínűséggel lemondhat a felsőházi rájátszásról.

Berg Sándor

Mario Ihring jó játékára Szegeden is szüksége lesz az ASE-nek

Fotó: Molnár Gyula

Finoman fogalmazva sincsen jó passzban a paksi gárda, amely az Alba Fehérvár elleni 105–76-os idegenbeli vereség után múlt héten hazai pályán a Budapest Honvéd ellen is alulmaradt (63–78). Gulyás Róbert szakosztályvezető a fővárosiak elleni sima zakó után a hírek szerint közel egyórás válságértekezletet tartott a játékosoknak és a szakmai stábnak. Hogy a fejmosás hatásos volt-e, az ma a Szegeden kiderül.

A Tisza-partiak zsinórban elszenvedett hat vereség után a Kaposvárt múlták felül Noah Jamei Locke vezérletével, a hátvéd 41 ponttal, 9 kiharcolt faulttal, 6 lepattanóval és 2 gólpasszal zárta a 89–77-re végződő bajnokit. A szegedieknek ez volt – hat vereség mellett – az ötödik hazai győzelme, amivel életben tartották felsőházi rájátszásról szőtt álmaikat. 

Ennek reményében utazik Simándi Árpád együtteséhez az Atom, amely ugyanakkor a legutóbbi három idegenbeli mérkőzését elveszítette a Kaposvár (68–83), a Debrecen (85–87) és a fent említett Fehérvár otthonában. Nyolc vereség után mindössze negyedik idegenbeli győzelmére hajtanak az atomosok, amennyiben ez sikerül, megelőzik az SZTE-t és nagyobb esélyük maradt a legjobb nyolcba kerülésre (a nyolcadik Honvéd a hetedik Sopront, a kilencedik Pécs a sereghajtó KTE-t fogadja). 

A mezőny legjobb VAL-értékét a szegedi Ryan Woolridge birtokolja (31,32), de sérülés miatt nem állhat a stáb rendelkezésére. Bognár Kristóf a negyedik legjobb lepattanozó (8,61) és a harmadik legjobb blokkoló játékos (0,96 mérkőzésenként). 

Tippmix Férfi NB I/A, alapszakasz, a 24. fordulóban
SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE
Szeged, városi sportcsarnok, szombat 18 óra. Vezeti: Benczur, Ádám J., Lengyel Á.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!