Ökölvívás

2024.03.28. 10:28

Erős mezőnyben mérették meg magukat Nagykanizsán a Paksi SE bunyósai

Egy aranyérmet is elhoztak a nagykanizsai versenyről a Paksi SE ökölvívói.

Teol.hu

A paksi ökölvívók megint megmutatták, hogy van bennük kurázsi

Fotó: Paksi SE

A második alkalommal kiírt Sipos István Nemzetközi Emlékversenyen vettek részt a Paksi SE tehetséges bokszolói. Nagykanizsán több mint negyvenöt pár mérte össze tudását, és a magyar sportolók mellett érkeztek ökölvívók Olaszországból, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából, Ausztriából és Németországból magyarul jó kis mezőnyben mutathatták meg magukat a paksi ifjak.

Mint arról a klub a hivatalos internetes oldalán tájékoztatást adott, Nyári Máté, Nyári Bence és Szombat Benedek bemutatómérkőzésen léphetett szorítóba, és nagyszerű mérkőzést vívtak. Nagy adok-kapok volt mindegyik összecsapáson, így joggal járt a nagy taps a meccsek végén.

A juniorok 75 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Orsós Kármen egy Horvátországból érkezett bunyóssal mérte össze erejét. Kármen hősiesen küzdött, de sajnos nem tudta felülmúlni ellenfelét.

A juniorok 52 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Nyári Dávid is egy horvát ellenfelet kapott a sorsoláson. Dávid – aki a tehetséges paksi ökölvívók közé sorolandó – szintén nem tudta legyőzni rutinos ellenfelét. Remek formában harcolt ellenfelével, és végül bármelyikük kezét a magasba emelhették volna győztesként, de a bírók a riválisát látták jobbnak.

Az ifjúságiak 60 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt Sárközi János egy debreceni ellenfelet kapott, és remek bunyóval a második menetben be is tudta fejezni a mérkőzést, így az első helyen végzett, azaz aranyérem került a nyakába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!