Kerékpár

2024.03.12. 15:01

Filutás Viktor volt a legjobb magyar a Kajdacs Nagydíjon

Olasz, szerb, szlovén, szlovák és bosnyák indulók emelték nemzetközi szintre a hétvégén megrendezett Kajdacs Nagydíjat, amely a 2024. évi Amatőr Országúti Magyar Bajnokság első futama is volt egyúttal.

Teol.hu

Az Elit kategória dobogósai, jobbról Filutás Viktor, a legjobb magyar

Fotó: Beküldött kép

A Szekszárdi Kerékpáros Sport Egyesület immáron negyedik alkalommal szervezte meg a versenyt, amelyen a hazai kerékpáros elit nagy számban képviseltette magát, a 268 fős mezőnyben tíz bringás képviselte a rendező szekszárdiak színeit. Olyan sokan neveztek előzetesen, hogy a verseny biztonságos lebonyolítása érdekében a helyszíni nevezést a szervezők törölték. 

Tizenhét korcsoportban hirdettek győztest, elsőként az U13, WU15, WSenior1 és WSenior2 korcsoportok rajtoltak, s teljesítették a rájuk váró 12 kilométert. Őket az Elit1 Elit2 U19 és Master korcsoportosok követték. A Masterek négy kört teljesítettek a 23 kilométeres körpályán, míg a többiek 115 kilométert gyűrtek le a Kajdacs – 63-as út – Kölesd – Borjád – Kajdacs körpályán. Utolsóként a Senior3, WMaster és WU17, U15, WU19 és Senior2, U17, Senior1 és WElit kategória indulói vágtak neki a távnak. A győztes 43 kilométer/órás átlagot tekert. 

Az Elit kategóriában Stojnic Veljko, a Lotus Team kerekese zárt az élen, megelőzve Dejan Cogoljevicet (Borac Cacak) és a Karcag Cycling Team színeiben tekerő Filutás Viktort. A szekszárdiak közül az Elit nőknél Kutassy Kamilla a 3. helyen végzett, az U17-es korosztályban Szabó Máté szintén a 3. helyen érkezett célba. A célba érkezőket hagyományos zsíros deszkával fogadták a kajdacsiak. A szervezők azt mondták, pozitív visszajelzéseket kaptak a résztvevőktől, ezért már most biztos, hogy jövőre is megtartják majd a Kajdacs Nagydíjat. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!