Kosárlabda

2024.03.09. 18:16

Három legenda meze lóg már lefelé az ASE csarnok mennyezetéről

A néhai Morgen Ferdinánd és a klubot vezető Gulyás Róbert szerelése mellé szombat este Mészáros Zalán meze is odakerült.

Teol.hu

Gulyás Róbert és Mészáros Zalán

Fotó: Molnár Gyula

Ünnepi pillanatok vezették fel az Atomerőmű SE és a Budapesti Honvéd szombat esti NB I-es bajnokiját. A klub ezúttal vonultatta vissza egykori legendája, Mészáros Zalán mezét. Az ASE-val négy bajnoki címet és négy kupagyőzelmet ünneplő irányító beszédében köszönetet mondott valamennyi csapattársának, edzőjének, családjának, szüleinek és feleségének. Utóbbi kapcsán úgy fogalmazott, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő, neki a felesége huszonnégy éve biztosítja a hátteret, amelyek nélkülözhetetlenek voltak ahhoz, hogy ilyen sikereket érjen el. 

Külön kiemelte Zsoldos Andrást, akivel Pakson, a Honvédnál és a magyar válogatottnál is dolgozott együtt. És természetesen nem feledkezett meg a kiváló paksi közönségről sem, amely nélkül nem születhettek volna meg ezek a sikerek. Mészáros Zalán összesen nyolc bajnoki aranyérmet szerzett pályafutása során, a négy paksi cím mellett négyszer a Honvéddal ért fel a csúcsra. A beszédek után Gulyás Róbert szakosztályelnök egy bekeretezett, mini 14-es számú mezt ajándékozott az ünnepeltnek, majd leengedték a mennyezetről az eredeti 14-es mezt, amely a tragikusan fiatalon elhunyt Morgen Ferdinánd 8-as és Gulyás Róbert 18-as meze között díszeleg majd a Gesztenyés úti arénában. Feladva a leckét az utókornak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!