Női labdarúgás

2024.03.26. 15:10

Hátrányból felállva győzte le a pápaiakat a Paksi SE – képgalériával

Hátrányból felállva győzte le az ajkaiakat a Paksi SE az NB II-es női bajnokságban.

Teol.hu

Belejöttek a paksi lányok, akik már a második győzelmüket jegyezték tavasszal

Fotó: Molnár Gyula

Jól elkapta a tavaszi rajtot a Paksi SE női futballcsapata. Az NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában szereplő atomvárosiak négy bajnokit játszottak eddig 2024-ben, kettőt megnyertek, egyszer döntetlent értek el, s csupán egyszer kaptak ki (igaz akkor nagyon csúnyán, 14–0-ra a Pécsi MFC-től, de a baranyaiak más dimenziót képviselnek). Horváth György csapata kezd belerázódni, hiszen most a középmezőnyben szereplő ajkaiakat győzte le, ráadásul hátrányból felállva, ami egyúttal a zöld-fehérek mentális erejét is mutatja. 

A szakember a Kerekes – Marosi I., Debreceni, Boda, Kiss L., Horváth M., Bogdán, Szűcs, Fodor, Fritz, Győrfi összeállításban küldte pályára csapatát, csereként Tancsa, Zufall és Lusinszki állt be. A paksi gólokat Horváth Melitta, Debreceni Kata és Zufall Kinga szerezte. 

Nagyon készültünk a mérkőzésre, hiszen az őszi párharcunkat betegség miatt halasztottuk volna, de ebbe az Ajka akkor nem ment bele. Fokozottabban készültünk tehát, és az előző heti hozzáállásunkat át is tudtuk menteni, sőt, ezúttal jó játékkal párosítottuk azt. Végig irányítottuk a mérkőzést, harcos kemény játékot játszott ellenfelünk, de fizikálisan felvettük a küzdelmet, játékban pedig jobbak voltunk” – összegzett Horváth György. 

„Szép támadásokat vezettünk, valamint szép gólokat szereztünk, megérdemelt győzelmet arattunk. Az ilyen találkozóinkat ősszel nem mindig sikerült megnyerni, ebben is előreléptünk tehát. Csapatunk több mint felét U19-es korosztályú lányok alkották, akik egyre jobban belerázódnak a felnőtt mezőnybe” – tette hozzá a paksiak vezetőedzője.  

A 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 10 vereséggel a tabella kilencedik helyén álló Paksi SE a következő fordulóban, március 30-án, szombaton a 12 győzelemmel és 3 vereséggel második helyezett pápaiak otthonába látogat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!