Kosárlabda

2024.03.07. 10:33

Karriercsúccsal jelentkezett az NB I-es Kometa Kaposvár dombóvári fiatalja

A Kométa Kaposvár U20-as válogatott kosárlabdázója, Szőke Bálint karriercsúcsot jelentő 13 pontot dobott a Budapesti Honvéd otthonában az NB I/A-csoport legutóbbi fordulójában.

Teol.hu

Szőke Bálint egyre több szerephez jut az NB I-es kaposvári kosárcsapatban

A Dombóvári KKE csapatában nevelkedett 19 éves bedobó eddigi legjobb produkcióját hozta a felnőttélvonalban, mi több, így magáénak mondhatja a második legponterősebb teljesítményt az U20-asok közül ebben az évadban. A korosztályos válogatott bedobó az alapszakasz első felében csupán epizódszereplőnek bizonyult a somogyiak első csapatában, azonban a szezon közbeni edzőváltást követően – különösképpen január óta – alapemberré, kezdőjátékossá nőtte ki magát a Kometa együttesében.

„Természetesen, nagyon örültem az akkor hirtelen jött több játékidőnek, és csak azon voltam, hogy éljek a lehetőséggel mondta Szőke Balázs az Utánpótlássportnak.  Első alkalommal a Pécs ellen kaptam több játékpercet, összesen tizennyolcat, és szerencsére azon a meccsen egész jól ment a játék, sikerült rászolgálnom a bizalomra. Ezután már főleg az járt a fejemben, hogy a továbbiakban is állandósítsam ezt a teljesítményt, sőt akár még ennél is jobbra legyek képes.” 

„Az elején kicsit furcsa volt, hogy az egy-két percek után egyik pillanatról a másikra már húsz percek jutnak, de úgy érzem, hamar fel tudtam venni a ritmust – folytatta a tehetség. – Nyilván, meg kellett szokni az iramot, a fizikalitást, illetve a több játéklehetőség fejben is jobban leterhel, hiszen egyetlen pillanatra sem kalandozhat el a figyelmem, folyamatosan koncentrációra van szükség. Ennek is köszönhetően rövid idő alatt mentálisan rendkívül sokat fejlődtem, jóval érettebben, tudatosabban állok hozzá a meccsekhez. Fiatal játékosként első körben védekezésben kaptam komolyabb feladatokat, így először ezen a téren kellett helytállnom, majd csak ezután jöhetett a támadójáték.”

Az elmúlt hónapok remek formájának köszönhetően Bálint jelenleg a legtöbb pontot (4,3) és a legmagasabb teljesítményindexet (6,1) átlagolja az utánpótláskorúak közül az NB I/A-csoportban.  

„Nagyjából egy hónappal ezelőtt az jelentette az újabb nagy lépcsőfokot, amikor már nem a kispadról szálltam be, hanem kezdőjátékosként számítottak rám – fogalmazott Szőke Bálint. – Ezzel persze nagyobb nyomás is jár együtt, de ezt igyekszem nem teherként felfogni, hanem csak élvezni a lehetőséget. Az különösképpen szívmelengető érzés volt, amikor a Falco ellen először léphettem pályára a kezdő ötös tagjaként, mivel gyerekként folyton a Szombathely meccseit néztem, gyakorlatilag rajtuk nőttem fel. Ugyanakkor a legemlékezetesebb meccsnek mégiscsak a Honvéd ellenit említeném, hiszen sikerült tizenhárom pontot dobnom, ezzel jócskán megjavítva a korábbi NB I-es karriercsúcsomat. Egy ilyen teljesítmény jókora önbizalmat ad a továbbiakra, tavasszal ebben a formában szeretném folytatni!” – húzta alá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!