Női futsal

2024.03.16. 13:00

Kiss Gréta góllal, a válogatott két győzelemmel kezdte a nemzetközi tornát

Két győzelemmel kezdett a szerbiai felkészülési tornán a magyar női futsalválogatott, amely a házigazda mellett Szlovákiát is magabiztosan múlta felül. A Tolna-Mözs együttesét négyen képviselik a nemzeti csapatban.

Berg Sándor

A Vrnjacka Banjában zajló nemzetközi tornán öt nap alatt négy mérkőzése lesz a magyar válogatottnak, amely a csütörtöki nyitónapon végig nagy fölényben játszva, többek között a tolna-mözsi Kiss Gréta találatával 6–2-re múlta felül a házigazda szerbeket.

A tolna-mözsi Kiss Gréta (8) a szerbek ellen szerzett gólt
A tolna-mözsi Kiss Gréta (8) a szerbek ellen szerzett gólt
Forrás: Tolna-Mözsi FSE Facebook oldala

A fiatal mellett Deczki Vanda és Folk Zsuzsanna képviselte az NB I-ben harmadik helyen álló csapatot, de pályára lépett a szintén saját nevelésű, de jelenleg a TFSE-t erősítő Fábián Rebeka és Varga Adél is. Utóbbi kettőhöz, valamint Folkhoz és Kisshez csatlakozott a szlovákok elleni mérkőzésre a szintén tolnai Wiesner Dalma. Északi szomszédunk ellen is dominált Frank Tamás együttese, amely végül megérdemelt 3–1-es győzelmet aratott, számolt be róla az mlsz.hu.

A tavaly márciusi, hazai rendezésű Európa-bajnokság óta sok változás történt a nemzeti csapatnál, ezért a mostani összetartás célja a csapategység erősítése, az új játékosok beépítése, és a nemzetközi rutinszerzése az ősszel kezdődő vb-selejtező sorozat előtt.

A magyar válogatott szombaton Csehországgal méri össze erejét, a hétfői zárónapon pedig Franciaország lesz az ellenfél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!