Női futsal

2024.03.13. 12:50

Hat tolnai játékossal utazik felkészülési tornára a válogatott

A 2F-Bau Tolna-Mözs öt futsalosa, továbbá két, a klubnál nevelkedett játékos is bekerült Frank Tamás női szövetségi kapitány felkészülési tornára utazó válogatott keretébe.

Berg Sándor

A magyar női futsal válogatott felkészülési tornán vesz részt csütörtöktől Vrnjačka Banján, ahol a házigazda Szerbia (csütörtök, 15 óra) mellett Szlovákiával (péntek, 15 óra), Csehországgal (szombat, 18 óra) és Franciaországgal (hétfő, 11.31 óra) is megmérkőzik, adta hírül a FutsalHungary.

A tolnai Folk Zsuzsanna is a válogatott keretében
A tolnai Folk Zsuzsanna is a válogatott keretében
Fotó: Kovács Péter

Frank Tamás szövetségi kapitány tizenhét fős keretében öten kaptak helyet az élvonalban szereplő 2F-Bau Tolna-Mözs csapatából, azonban – Deczki Vandával, Folk Zsuzsannával, Kiss Grétával és Wiesner Dalmával ellentétben – a DVTK elleni bajnoki mérkőzésen térdsérülést szenvedett Vámosi Georgina nem tud a csapattal utazni Szerbiába. A válogatottban ott lesz a tolnai nevelésű, de a TFSE-t erősítő Fábián Rebeka és Varga Adél is.

Az ötcsapatos torna felkészülésként szolgál majd a 2025-ös világbajnoki selejtezőre, ahol a tizenhat kiadó helyből négy Európából kerül ki a kétszakaszos selejtező után (sorsolást később tartja meg a nemzetközi szövetség, ahogy a házigazda kilétére is később derül fény). A magyar válogatott részese volt a legutóbbi két Európa-bajnokság négyes döntőjének, ahol 2022-ben Portugáliában, tavaly pedig Debrecenben végzett negyedikként. A nemzeti csapatnál novemberben volt utoljára összetartás, akkor a mieink gól nélkül maradtak a lengyelek ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!