Labdarúgás

2024.03.31. 17:25

Közel telt ház előtt szakadt meg a Paks jó sorozata az Újpest ellen

Az Újpest FC két év után távozott győztesen Paksról, miután az OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi bajnokiján 2–1-re győzött a Fehérvári úti stadionban.

Berg Sándor

Könyves Norbert szépségdíjas gólja nem ért pontot a Paksnak

Fotó: Molnár Gyula

Negyvenhárom percig nem sok minden történt a pályán, a szurkolók is inkább egymással voltak elfoglalva, mintsem, hogy kedvenceiket biztassák. Ment az adok-kapok a táborok között, a helyi szpíkernek nem egyszer kellett figyelmeztetnie a vendégdrukkereket a sportszerű biztatásért. A csapatok ezalatt sok hibával játszottak, a kapusoknak a kirúgásokon kívül csak a hazaadott labdáknál kellett játékba avatkozniuk.

A gyenge színvonalú első félidő végén aztán beindultak a csapatok, előbb lesről kotorta be a labdát, majd az ellentámadásból Huszti András centerezésére rosszul mozdult ki kapujából Simon Barnabás, így Matija Ljujicsnak nem volt nehéz dolga néhány méterről. Erre is volt válaszuk a paksiaknak, Könyves Norbert kissé jobbról, a tizenegyespont vonalából lőtte ki a hosszú felső sarkot.

Közel telt ház az Újpest ellen
A kiváló idő és a két csapat jó szereplése – húsvétvasárnap ellenére is – sokakat vonzott ki a Fehérvári úti stadionba, hivatalosan 4108-an tekintették meg a helyszínen az újpestiek elleni bajnokit. A 2020 augusztusában átadott új arénában ennyien nem voltak még Paks–Újpest mérkőzésen, a csúcsot éppen az avatóra kilátogató 3870 néző tartotta. Az idénycsúcsot a Ferencváros vendégjátéka tartja továbbra is, a decemberi találkozóra 4201-en voltak (a stadion teljes befogadóképessége négyezer-ötszáz fő). Tavaly áprilisban 4280-an mentek ki a rekordbajnokot megnézni, ez eddig az abszolút csúcs.

A hazaiak ott folytatták, ahol az első játékrészt abbahagyták, előbb a szünetben beállt Böde Dániel tanári kiugratása után Könyves éles lövését védte a kapus, a szöglet után pedig Windecker József mélyről fejelt kapu fölé. Zongorázni lehetett a különbséget a két félidő között, ha nem is jöttek futószalagon a helyzetek, de lüktetőbb volt az iram. Többet tett a második gólért a Paks, de Csoboth Kevin beállításával új lendületet kapott az Újpest is. A szintén csereként érkező Simon Krisztián beadása után éppen őt találta el a becsúszó Kovács Krisztián, a büntetőt pedig Ljujics higgadtan értékesítette.

Görcsösen ment előre a Paks, Szélpál Norbert is centert játszott már az utolsó percekben, de az egyenlítő találat nem jött össze, így két év után távozott ponttal, sőt pontokkal az atomvárosból az Újpest. Bognár György együttese, amely második vereségét szenvedte el hazai pályán a szezonban, szerdán a Vasas vendége lesz a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

OTP Bank Liga, 26. forduló
Paksi FC–Újpest FC 1–2 (1–1)
Paks, 4108 néző. V.: Berke (Kóbor, Georgiou)
Paks: Simon B. – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Windecker (Vas G., 79.), Mezei (Kocsis B., 86.), Balogh B., Silye (Szabó B., 59.) – Hahn (Böde, a szünetben), Könyves (Skribek, 79.). Vezetőedző: Bognár György
Újpest: Banai – Andzulasz (Tajti, 63.), Keita, Kobouri – Huszti A., Mak, Ljujics, Radosevics (Csoboth ,64.), Pauljevics – Sasere (Simon K., 63.), Ambrose (Ganea, 90+2.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerző: Könyves (45+2.), illetve Ljujics (45+1., 75., 11-esből)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!