Labdarúgás

2024.03.31. 10:00

Gyánó Szabolcs rekordját adhatta át a múltnak leggyorsabb góljával Nagy Dominik – videóval

A Nyíregyháza középpályása 2,4 másodperc után talált be a Mosonmagyaróvár kapujába az NB II. szombati mérkőzésén. Ez lehet a leggyorsabb bajnoki gól Magyarországon.

Teol.hu

Egészen döbbenetes jelenetsorral indult a Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza mérkőzés szombaton az NB II-ben, a középkezdés után Nagy Dominik észrevette, hogy kinn áll az ellenfél kapusa, és fantasztikusan emelte át a félpályáról. A Nyíregyháza focistája 

minden idők egyik leggyorsabb gólját rúghatta, 

mindössze 2,4 másodperc telt el a labda elrúgásának pillanata és a gól között, számolt be róla az Origo

Nagy Dominik (középen) a leggyorsabb gólt szerezhette Magyarországon
Nagy Dominik (középen) a leggyorsabb gólt szerezhette Magyarországon
Fotó: Koncz Márton

Könnyen lehet, hogy a nyírségiek 28 éves középpályása a magyar futball leggyorsabb gólját jegyezte, a magyarfutball.hu statisztikája szerint ugyanis az NB I-ben ezt az elismerést Gyánó Szabolcs, a Bonyhád-Majos jelenlegi technikai vezetője birtokolja. Az egykori csatár 2005-ben a Vasas mezében nyolc másodperc után talált be a Kaposvár kapujába (2–1). Hogy az élvonalon kívül született-e ennél hamarább gól Magyarországon, arra a Nemzeti Sport sem talált hiteles feljegyzést.

Skót bajnokin született a leggyorsabb gól

A portál hozzáteszi, minden sorozatot figyelembe véve Nagy Dominik gólja a leggyorsabb tíz között sincs. A labda elrúgásának pillanata és a gól között habár csak 2,4 másodperc telt el, de a labdarúgó a kezdő sípszó után egy kissé „kivárt”, így a gólja valamivel több, mint négy másodperccel a kezdés után jutott a kapuba. Ha nincs a hezitálás, – a GiveMeSports gyűjtése szerint – a negyedik helyre lett volna elég.

Futballpályán a leggyorsabb gól rekordját 2017-ben állította fel az alsóbb osztályú skót bajnokin, a Maryhill–Clydebank mérkőzésen egy bizonyos Gavin Stokes, aki szintén a középkezdésből talált be 2,1 másodperccel a kezdő sípszó után.

A szombati bajnokin a nyíregyháziak Nagy Dominik duplájával és Kovácsréti Márk találatával 3–0-ra verték a sereghajtót, és tíz pontra növelték előnyüket az élen az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Győr, Vasas párossal szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!