Labdarúgás

2024.03.07. 19:05

Már hétvégén bennmaradhat az NB I-ben a Paksi FC

Tíz fordulóval az OTP Bank Liga 2023/2024-es szezonjának vége előtt matematikailag is bebiztosíthatja bennmaradását a Paksi FC. Ehhez még az sem kell, hogy legyőzze vasárnap a Debrecent.

Berg Sándor

Júliusban úgy vágott neki az NB I-es bajnokságnak a Paksi FC, hogy legfontosabb célja az volt, őrizze meg élvonalbeli tagságát. Ez mindig összejött a csapatnak, idén tíz fordulóval a szezon vége előtt tizennyolcadszorra is meglehet.

Vasárnap a győzelem mellett bennmaradást is ünnepelne a Paksi FC
Vasárnap a győzelem mellett bennmaradást is ünnepelne a Paksi FC
Fotó: Molnár Gyula

Nem csak a Pakson múlik a bennmaradás

Az atomvárosiak vasárnap 13 órakor a Debrecent fogadják a Fehérvári úti stadionban, és ha győznek, biztosan elérik minimális céljukat. Előfordulhat ugyanakkor, hogy a találkozó kezdetén – ebből a szempontból legalábbis – már tét nélküli lesz az összecsapás. Ha ugyanis a tizenegyedik, már kiesőhelyen álló Kisvárda és a sereghajtó Mezőkövesd vereséget szenved a Kecskeméttől, illetve a Diósgyőrtől, akkor is bennmarad a PFC. Pontszerzés és paksi vereség esetén a Kisvárda még befoghatja (matematikailag...) a zöld-fehéreket. Pontazonosság esetén először a több győzelem, majd a gólkülönbség, aztán a rúgott gólok és az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

Megdőlni látszik a pontrekord

Az őszi bajnok paksiak december óta vezetik a bajnokságot, az MTK Budapest elleni múlt heti 2–0-s győzelemmel pedig már most beállították a teljes előző szezonban összegyűjtött pontszámukat. Negyvenkilenc egységnél ráadásul csak háromszor szereztek többet az első osztályban: a 2020/2021-es idényben, amit Osztermájer Gáborral kezdtek és Bognár Györggyel fejeztek be (50 pont), hat évvel korábban pedig Csertői Auréllel (51 pont).

A harmadik ilyen szezon a paksi „aranykorszak”-hoz köthető, amikor Kis Károllyal 56 pontot gyűjtve a Videoton mögött, de a Ferencvárost és további tizenhárom csapatot megelőzve második lett a Paks az élvonalban.

Tíz fordulóval a bajnokság vége előtt megdőlni látszik a pontrekord. Ha ez így lesz, könnyen előfordulhat, hogy az egy újabb dobogós helyezést jelent majd a Paksi FC számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!