Labdarúgás

2024.03.14. 18:49

Szappanos Pétertől nagyon sokat tud tanulni a fiatal Simon Barnabás

Eddig kiválóan állja a sarat a Paksi FC kapujában Simon Barnabás, aki a sérült Szappanos Péter helyén kapott lehetőséget a bizonyításra.

Teol.hu

Simon Barnabás egyre magabiztosabb, egyre jobb teljesítményt nyújt a paksi kapuban

Fotó: Koncz Márton

A fiatal kapus a klub honlapjának beszámolója szerint 2022 novemberében debütált a Paksi FC színeiben, s az előző idényben még négyszer kapott lehetőséget kezdőként, kétszer pedig csereként állhatott be a PFC-be. A mostani szezonban Szappanos Péter kisvárdai sérülése után az MTK és a Debrecen ellen is vele kezdődött a zöld-fehérek névsora. 

„Fiatal vagyok, így minden szezonban a lehető legtöbbet szeretnék fejlődni, ez volt bennem a mostani előtt is. Céljaim között szerepelt, ha megkapom majd a lehetőséget, éljek vele, és győzelmekhez segítsem a csapatot. Persze tudtam, hogy nehéz feladatom lesz, hiszen Szappanos Péter személyében nyáron válogatott kapus érkezett csapatunkhoz. Tisztában vagyok az erőviszonyokkal, és úgy gondolom, rengeteget tanulhatok tőle” – mondta Simon Barnabás, a paksi klub hivatalos internetes oldalának. 

„Szapi nagyon hamar beilleszkedett, de ugye ez a mi öltözőnkben mindenkinek könnyen megy. Örültem neki, hiszen egy olyan társ jött, akitől – még egyszer mondom – rengeteget lehet tanulni, ellesni apróságokat, vagy egészen nagy dolgokat. Nagyon segítőkész, mindig elmagyarázza, mit, hogyan lehetne még jobban kivitelezni. Úgy érzem, napról napra még több leszek általa, így maximálisan pozitív szemléletem van, amit a kiváló kapusedzések csak még tovább fokoznak” – fogalmazott a fiatal hálóőr.

„Ahogy jönnek a mérkőzések, úgy szeretnék valamiben mindig egy kicsit előrelépni, például még pontosabb kirúgásokat prezentálni. A mi taktikánkban roppant fontos, hogy nagyot és pontosan rúgjon a kapus, de ott van még a magabiztosság, amiből szintén sokat profitál csapatunk. Mindenben fejlődni szeretnék, mert még mindenben kell is, hiszen fiatal vagyok” – fogalmazott Simon.

A Paksi FC az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában a DVTK vendége lesz, a találkozó szombaton 15.30 órakor kezdődik Miskolcon.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!