Kosárlabda

2024.03.16. 20:16

Szegeden is kikapott, komoly bajban van az Atomerőmű SE!

Hullámvölgyek jellemezték az Atomerőmű SE játékát az SZTE-Szedeák vendégeként, ahol végül 92–87-re alulmaradt. A szezonbeli tizenötödik vereség könnyen a felsőházba kerülhet a paksiaknak.

Berg Sándor

Kassim Nicholson 24 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplával zárt

Fotó: Molnár Gyula

Nem volt kicsi a mérkőzés tétje, hiszen amelyik csapat elveszíti a rangadót, könnyen lecsúszhat a felsőházi rájátszásról. Az élet-halál találkozót 12–4-gyel kezdték a paksiak, de aztán egy kilenc nullával magához vette a vezetést a Szeged, és a második negyed elejéig tartotta egy labdabirtoklási előnyét. A vendégeket Mario Ihring és Kassim Nicholson, a hazaiakat az amerikai Noah Jamei Locke tartotta meccsben az első félidőben, ami izgalmas csatát ígért a második húsz percre.

A nagyszünetre egypontos ASE-vezetéssel mentek a felek, hogy aztán a harmadik negyedben újra előjöjjön a paksiak betegsége. Bő három perc alatt csak Wooten (egyetlen!) dupláját jegyezhették fel vendégoldalon, a Tisza-partiak viszont tizenkét pontot szórtak ez idő alatt, így a találkozó legnagyobb különbsége alakult ki 61–52-nél. Nicholson közelijével az utolsó negyed elején visszakapaszkodott ugyan egy pontra, de fordítani már nem sikerült az Atomnak, amely könnyen lehet, hogy sorozatban harmadik – és zsinórban negyedik idegenbeli – vereségével lemondhat a legjobb nyolcba kerülésről.

A kilenc győzelme mellé tizenötödik vereségét elkönyvelő ASE visszacsúszott a tabella utolsó előtti, 13. helyére. Az alapszakaszból még két forduló van hátra, a paksiak jövő héten szombaton Oroszlányba (10/14) utaznak, majd fogadják a sereghajtó Kecskemétet (8/15). 

Tippmix Férfi NB I/A, alapszakasz, 24. forduló
SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 92–87 (20–18, 21–24, 26–20, 25–25)
Szeged, v.: Benczúr, Ádám J., Lengyel Á.
Szeged: LOCKE 41/18, Bailey 2, Cohill, BOGNÁR K. 14, LAKE 11. Csere: Balogh S. 6, Zsíros P. 5/3, Mucza 13/6, Mayer
Paks: IHRING 29/9, Kucsora 13, NICHOLSON 24/3, Géringer 3/3, Wooten Jr. 2. Csere: Kovács Á. 4, Knowles 9, Dorogi 3/3, Pajor D., Gulyás M.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!