Női labdarúgás

2024.03.02. 16:43

Visszavágott a Soroksárnak, győzelemmel kezdte a tavaszt a Szekszárdi WFC

A Szekszárdi WFC Kágyi Árvácska Rebeka góljával 1–0-ra legyőzte a Soroksár SC-t a Simple Női Liga tavaszi nyitófordulójában.

Teol.hu

Fotó: Makovics Kornel

Fűtötte a visszavágás vágya a szekszárdiakat, akik nagy meglepetésre 2–0-ra kikaptak ősszel az újonc otthonában. A játék képe alapján akkor sokkal több volt a meccsben, mint a vereség, s bár a téli szünetben kulcsembereket veszítettek a sárga-feketék, Micskó Márk vezetőedző győzelmet várt a nyitánytól. 

A délelőtti borongós, esős idő után napsütésben kezdődött a találkozó, amelyen eleinte a vendégek veszélyeztettek. Két alkalommal is közel voltak a gólhoz, de előbb a léc, aztán a jobb kapufa mentette meg Janecz Jessicát. Persze azt szokták mondani, hogy a jó kapusnak szerencséje van, s Jancez pár bravúros védéssel igazolta is, hogy ő bizony jó kapus. 

Kágyi Árvácska Rebeka pedig igazi csapatkapitány, ő szerezte ugyanis az első félidő – s mint kiderült, az egész meccs – egyetlen gólját. Egy átlövés után a vendégjátékosok és a hazai játékosok lába alatt is elsuhant a labda (Nagy-Cseke Vivien Edina próbált belenyúlni, de nem érte el), és a kapu jobb oldalába gurult. A folytatásban több ígéretes akciót is vezettek a hazaiak, egy ízben Brianna Taylor adott középre remekül, de a gólszerző Kágyi feje felett elsuhant a labda. Pedig ha egy kicsit alacsonyabban jön, a kapitány akár le is zárhatta volna az egész meccset.

Sajnos tovább fogyatkozott az amúgy szűkös szekszárdi keret, Zahár Flóra az első félidőben egy ütközés után a földön maradt, végül mentő vitte el a szekszárdi kórházba –  helyszínen erős volt a gyanú, hogy meghúzódott a szalagja, de a pontos diagnózisra egyelőre várni kell. 

A fordulás után mindkét csapat előtt adódott nagy lehetőség, a legnagyobb Kágyi Kíra előtt, de kimaradt. A hazai kapuban pedig továbbra is remekül védett Janecz, így meglett a három pont, ami nagyon kellett a szekszárdiaknak. A lefújás után meg is kapták a tapsot a lányok – rászolgáltak.  

Simple Női Liga, NB I, a 13. fordulóban
Szekszárdi WFC–Soroksár SC 1–0 (1–0)
Szekszárd, városi sporttelep. Vezette: Hegyi E. (Juhász D., Rigó V.)
Szekszárd: Janecz – Schell, Acsádi P., Jáhn, Zahár – Vári, Kovács Zs., Kágyi K. – Nagy-Cseke V., Kágyi R., Taylor. Vezetőedző: Micskó Márk.
Soroksár: Ascher – Papp A., Molnár A., Kern, Szőke F., Mucsi, Győrik, Patkós, Nyul P., Váradi, Rosie Genoveva. Vezetőedző: Dukon Béla. 
Gólszerző: Kágyi R. (16.).  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!