Labdarúgás

2024.04.28. 19:45

A Bonyhád-Majos elvette a bajnokesélyes Szentlőrinc veretlenségét!

A félidei hátrányát ledolgozva a Bonyhád-Majos hazai pályán 2–1-re legyőzte a feljutásra hajtó Szentlőrinc csapatát az NB III-as focibajnokság 26. fordulójában.

Berg Sándor

Kovács Lászlóék a szezon legnagyobb győzelmét aratták

Fotó: Máté Réka

Ha azt mondjuk, hogy a mérkőzés előtt nem Csillag László együttese volt a favorit, nem állítunk valótlant. A Szentlőrinc a teljes NB III-as mezőny (azaz mind a 64 klubot beleértve) az egyetlen veretlen csapat volt, a Bonyhád-Majos viszont csak hazai pályán a legutóbbi három mérkőzését elveszítette.

Az előző idényben még másodosztályú és most a visszajutásért harcoló baranyaiak már az ötödik percben megszerezték a vezetést, amit a második félidő elején Vető Ákos egalizált. A völgységiek ezzel 410 perc után voltak ismét eredményesek otthon, és ha egy üzlet beindul! Az egy hete a győzelmét a ráadásban elbukó majosiak ezúttal a hosszabbításban Horváth Marcell találatával a három pontot is megszerezték, elvéve ezzel a Szentlőrinc veretlenségét.

A forduló vármegyei rangadóját a Paksi FC második csapata nyerte a Dunaföldvár ellen, míg a Szekszárd a ráadásban győzte le a Gárdony-Agárd csapatát.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 26. forduló
Bonyhád-Majos–Szentlőrinc 2–1 (0–1)
Majos, v.: Fehérvári (Topálszki, Balogh B.)
Majos: Budzsáklia – Széles, Vető, Enyed, Kugler – Pál A., Preininger, Simó – Kovács L., Pál M. (Horváth M., 76.), Sárosi. Edző: Csillag László
Szentlőrinc: Héninger – Tamás L., Medgyesi (Sághy, 77.), Csörgő, Keresztes B., Kiss-Szemák (Németh M., 77.), Kiss K. (Múcska, 72.), Szabó Z.(Helesh, 72.), Miklós P., Kesztyűs M. (Hleba, 65.), Pataki. Edző: Pichler Gábor
Gólszerző: Vető (54.), Horváth M. (91.), illetve Szabó Z. (5.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!