Labdarúgás

2024.04.14. 19:35

Dunaföldvári pontszerzés a légiósokkal megerősített Fehérvár ellen

A dobogóért harcoló Dunaföldvár 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a román, dán és portugál légióssal felálló Fehérvár második csapata ellen az NB III-as focibajnokság hétvégi fordulójában.

Berg Sándor

Erős kerettel érkeztek Dunaföldvárra a kiesés elkerüléséért küzdő fehérváriak, akik kapuját a korábban a Dunaszerdahelyen játszó Veszelinov Dániel védte, de kezdőként kapott helyet a román Mario Simut, a dán Kasper Larsen és a portugál Rúben Pinto is. Velük nem intézhették el egy kézlegyintéssel a kiesés ellen küzdő riválisukat Bartha Lászlóék, akik szűk negyedóra után megszerezték a vezetést.

A szünetben négy helyen is változtattak a látogatók, de sokáig nem tudták feltörni a jól és taktikusan játszó hazaiak védelmét. Az utolsó félórában aztán mégis sikerült az egyenlítés, így egy pontot elvittek az éremért küzdő földváriaktól. Varga Balázs együttese jövő vasárnap „bronzcsatán” fogadja a jelenleg harmadik Nagykanizsát.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 27. forduló
FC Dunaföldvár–Fehérvár FC II 1–1 (1–0)
Dunaföldvár, v.: Virág A. (Németh B., Farkas G.)
Dunaföldvár: Vukman – Molnár S., Ladányi V., Gál Sz., Berekali (Dorogi, 84.) – Tóth Á. (Görög, 59.), Bartha, Horváth A., Kövesdi P. (Keresztes B., 77.) – Tóth M. (Rabi, 84.), Keringer (Urbán P., 77.). Edző: Varga Balázs
Fehérvár II: Veszelinov – Tóth T. (Kovács P., a szünetben), Kovács B., Pető, Menyhárt (Csepregi, a szünetben), Simut, Larsen (Husvéth, a szünetben), Polényi, Horváth G. (Virágh, a szünetben), Rúben Pinto (Kecskés M., 57.), Berki. Edző: Imrik László
Gólszerző: Tóth Á. (13.), illetve Berki (64.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!