Labdarúgás

2024.04.28. 14:29

Sokba kerülhet még a Dunaföldvárnak a paksi vereség (galériával)

A dobogóra hajtó FC Dunaföldvár 2–0-s vereséget szenvedett az élvonalbeli játékosokkal megerősített Paksi FC második csapatától az NB III-as focibajnokság 26. fordulójában.

Teol.hu

Négymeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg a Paksi FC második csapata

Fotó: Molnár Gyula

Az atomvárosiaknál többen is visszajátszottak az NB I-es csapatból, ilyen volt a kapus Simon Barnabás, a középpályás Kocsis Bence és a támadósorban Skribek Alen is, míg a vendégeknél szintén a kezdőben kapott helyet a Pakson nevelkedett Görög Gergő és az egy évtizedet ott töltő Bartha László is.

Az igazi vármegyei derbit hozó, néhol parázs jelenetekkel tarkított mérkőzés első félidejének végén éppen Skribek góljával szerzett vezetést a paksi ”tarcsi”, majd a második félidő derekán az NB I-ben az előző idényben debütáló Pesti Zoltán is betalált. A házi gólkirály találata végül le is zárta a nyolc (három hazai, öt vendég) sárga lapot hozó rangadót.

Kindl István együttese sikerével megszakította négymeccses nyeretlenségi szériáját, a földváriak viszont négy veretlen találkozó után kaptak ki. Sőt így már három mérkőzés óta nem nyertek, ami akár a dobogóba is kerülhet.

A másik két vármegyei kötődésű mérkőzésen a Bonyhád-Majos elvette a Szentlőrinc veretlenségét, míg a Szekszárd a ráadásban győzte le a Gárdony-Agárd csapatát.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 26. forduló
Paksi FC II–FC Dunaföldvár 2–0 (1–0)
Paks, v.: Kakuk (Juhász Sz., Németh B.)
Paks II: Simon B. – Ádám D., Pupp Z., Lépő – Győrfi, Jász, Horváth K., Lapu, Kocsis B. – Pesti Z. (Marosi, 65.), Skribek. Edző: Kindl István
Dunaföldvár: Vukman – Görög, Molnár S., Ladányi V., Berekali – Kövesdi (Dorogi, 24.), Horváth A., Bartha, Keresztes – Keringer (Urbán P., a szünetben), Tóth M. Edző: Varga Balázs
Gólszerző: Skribek (41.), Pesti Z. (64.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!