Labdarúgás

2024.05.30. 18:37

Történelmi magasságokban a dunaföldvári futball

Az előkelő ötödik helyen zárta az NB III-as focibajnokság 2023/2024-es idényét Varga Balázs csapata. Az FC Dunaföldvár a legjobb tolnai szereplést produkálta.

Teol.hu

Bartha László (kékben) és a FC Dunaföldvár nagyszerű idényt teljesített

Fotó: Molnár Gyula

Egyetlen Tolna vármegyei futballcsapat sem tudott ilyen előkelő helyen végezni az elmúlt egy évtizedben az NB III-as focibajnokságban mint az FC Dunaföldvár amely újoncként zárt az ötödik helyen a Dél-Nyugati csoportban. A paksiak tartalékcsapata kétszer volt hatodik, egyszer a 2021/2022-es, egyszer pedig a 2016/2017-es idényben, a legjobb tolnai teljesítményhez egészen a 2012/2013-as idényig kell visszalapozni, amikor is a Szekszárdi UFC ezüstérmes lett a Dunaújváros PASE mögött a Dráva-csoportban. 

Az FC Dunaföldvár többek között a Ferencváros tartalékcsapatát is legyőzte (Fotó: Molnár Gyula)

A földváriak tisztességgel megállták a helyüket azok után, hogy előzőleg bajnokok lettek a megyei élvonalban, megnyerték a tolnai kupát, majd pedig kettős győzelemmel búcsúztatták el az NB III-as osztályozón a Zala vármegyei Semjénházát. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Mol Magyar Kupa főtábláján három kört is mentek, s csak 1–0-ra kaptak ki a ma már NB I-es Nyíregyháza Spartacustól, akkor írhatjuk, hogy joggal jár neki a vastaps. Sokáig még a bronzra is volt esélyük a Duna-partiaknak, akik a bajnok Szentlőrinc, az Iváncsa, a Nagykanizsa és a Kaposvár mögött végeztek ötödikként. 

„Történelmet írtunk, hiszen a vármegyei bajnoki cím és kupagyőzelem után az FC Dunaföldvár legsikeresebb szezonját futottuk – összegzett Varga Balázs vezetőedző a földvári klub közösségi oldalán. – Kiemelkedőt nyújtottunk minden területen, amiért minden játékosomnak, a klubvezetőknek és a munkatársaknak is dicséret jár. Nagyon sok munka van az eredmény mögött, amit hosszan lehetne elemezni, hogy milyen nehéz volt és mennyit kellett küzdeni érte. A legfontosabb az, hogy egy kiváló közösség ért el egy erőn felüli eredményt, ami a saját pályafutásomban és a játékosokéban is sokat fog jelenteni” – fogalmazott a 37 éves szakember. 

A földváriak 16 győzelemmel, 5 döntetlennel és 9 vereséggel, 60 rúgott és 40 kapott góllal, 53 pontot szerezve végeztek az ötödik helyen, megelőzve az összes NB I-es klub tartalékjait, vagyis a Ferencváros, az MTK Budapest, a Paksi FC és a Fehérvár FC második számú csapatait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!