Labdarúgás

2024.05.26. 13:31

Június 4-én sorsolják az NB III-as osztályozók párosításait

Június 4-én sorsolják ki az NB III-ba jutásról döntő osztályozós párharcokat. Tolna vármegyét a Bonyhád VLC képviseli majd.

Rónai Gábor

Pap Roland (középen) szerezte a bonyhádiak első gólját a bölcskeiek elleni bajnokin

Fotó: Mate Reka

Június 4-én sorsolnak, június 8-án pedig már le is játsszák az első meccseket az NB III-ba kerülésről döntő osztályozós párharcokban. Tolna vármegyét a Bonyhád VLC képviseli majd, amely szombat este négy év elteltével szerezte meg a bajnoki címet a vármegyei I. osztályban. A völgységiek a 2018/2019-es szezonban voltak legutóbb bajnokok, akkor a Tolna és a Tamási előtt szerezték meg az aranyat (11 csapat szerepelt akkor a ligában), most a Dombóvárt és a Kakasdot előzték meg. 

Ha a tolnai csapatok osztályozós szerepléséből indulunk ki, akkor a bonyhádiak jó esélyekkel vághatnak neki a párharcuknak. Egy évvel ezelőtt az FC Dunaföldvár a Zala vármegyei Semjénháza SE-vel került össze, és Varga Balázs gárdája az idegenbeli 4–1-es sikert követően hazai pályán 6–1-re győzött, azaz 10–2-es összesítéssel került fel a harmadik ligába. A földváriak nagyszerűen szerepeltek, és a záró kör eredményeitől függetlenül az első ötben végeztek.

Két évvel korábban pedig a Majosi SE vette sikerrel az akadályt. Az akkor még Kardos Ernő által dirigált egylet vendégségben 2–2-es, hazai pályán pedig közel 1000 szurkoló (!) előtt 1–1-es döntetlent játszott az NB II-es Nyíregyháza Spartacus második számú csapatával, s az idegenben szerzett góloknak köszönhetően feljutott a harmadik ligába, ahol ősszel már a harmadik idényét kezdheti meg. 

A bonyhádiak korábban már szerepeltek az NB III-as bajnokságban, a 2012/2013-as idény után estek ki a megyei ligába. Sőt NB II-es is volt a BVLC, amely a 2000/2001-es és a 2001/2002-es idényben a Hummel csoportban szerepelt.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!