futsal

2018.02.21. 15:49

Döntetlennel debütált az edző

Tóth Ferenc mellett Farkas Klaudia is első meccsén szerepelt.

Berg Sándor

Új időszámítás köszöntött be a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs együttesének életébe, miután másfél szezont követően már nem Volodimir Kolok ült a tolnaiak kispadján. Az ukrán szakemberrel a mérleg nem tűnt rossznak, hiszen irányításával 24 győzelem és hét döntetlen mellett 13 vereség szerepelt a csapat neve mellett, de a régóta várt bajnoki cím vagy kupagyőzelem nem jött össze. (Tavaly az alapszakasz-második hely után lemaradtak a dobogóról, a kupában pedig elődöntőig jutottak.)

A vasárnapi bajnokin már Tóth Ferenc dirigálta a tolnai lányokat, s a Ricsilla elleni mérkőzésen még egy váratlan, ám örömteli pillanatnak lehettek szemtanúi a hazai szurkolók. A kispadon ugyanis az eddig egy-két cserejátékos helyett öten is helyet foglaltak, köztük az átigazolási szezon hajrájában szerződtetett Farkas Klaudia is. 

A másodosztály éllovasától, a TF-Budapesttől érkezett játékos valószínűleg ilyen bemutatkozásról álmodhatott tolnai színekben: kilenc perc után már 2–0-s előnyt harcoltak ki. A félidő végén azonban már a zalaegerszegiek örülhettek. Az egy nappal korábban az Astrát vendégül látó Ricsilla (1–4) a szünet után gyorsan kettőre növelte előnyét, a nagy iramú, küzdelmes és fordulatos találkozón végül be kellett érniük a csapatoknak az egy ponttal.

„Nagyon jól kezdtük a meccset, a megbeszélt taktikát betartva játszottunk. Sajnos volt egy rövidzárlat, ahol nem léptünk ki a távoli lövésekre és ívelésekre, így az ellenfél gyorsan egyenlített, majd hirtelen kétgólos hátrányba kerültünk. Nagyon kiélezett csata volt, nyilván nehezítette a helyzetünket, hogy a héten több játékos is betegséggel küszködött. Mégsem gondolom, hogy kifogásokat kéne keresnünk, elégedettek vagyunk az egy ponttal” – nyilatkozta Varga Adél, a tolnaiak csapatkapitánya.Berg S.

NB I, 17. forduló

Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Ricsilla 4–4 (2–3). Tolna, 300 néző. V: Lengyel S. (Álló, Rácz Z.).

Tolna-Mözs: Ősz – Szalkai, Horváth H., Varga A., Üveges. Csere: Perger, Folk Zs., Kaiser, Farkas K., Vaskovecs. Edző: Tóth Ferenc.

Gól: Horváth H. (9., 27.), Varga A. (5.), Üveges (36.), ill. Orbán Sz. (13., 24.), Szegedi (10.), Marsai (16.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!