Kosárlabda

2017.09.21. 13:27

Főpróbát tart ma este a KSC – Eredménnyel frissítve!

Ma este a szekszárdi sportcsarnokban 18.15 órai kezdettel a Buducsnoszt Podgoricával játszik edzőmeccset az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Rónai Gábor

A Buducsnoszt Podgoricával játszik edzőmeccset ma este (18.15 óra) az Atomerőmű KSC Szekszárd. Ez lesz a főpróbája a francia Montpellier elleni jövő keddi, hazai Euroliga-selejtezőnek. Erősebb ellenfelet nem is választhatott volna Djokics Zseljko, a szekszárdiak szakvezetője, a Buducsnoszt az előző hat szezonban egyaránt aranyérmes volt a montenegrói ligában és a bajnoki cím mellé minden évben a helyi kupát is megnyerte.

Szükségük is lesz a komoly erőfelmérőre Theodoreán Alexandráéknak, hiszen az euroligás ellenfél háza tájáról nem érkeznek megnyugtató hírek. A Montpellier már az előszezonban nagyszerű formában van, az új edző, a Cavigal

Nice-től érkező Rachid Meziane keze alatt harcos, agresszív csapat formálódott, a Lattes négy eddigi edzőmeccse közül hármat megnyert, s csak az utolsót, a klasszisokkal teletűzdelt Bourges ellenit veszítette el.

Nem csoda, hogy megy a szekér, a legutóbb ezüstérmes franciák igencsak megerősödtek a nyári szezonban, többek között leigazolták az olasz válogatott hátvédjét, a 28 éves Giorgia Sottanát a Famila Schiótól, a rutinos, 35 éves lengyel centert, Ewalina Kobrynt a Wisla Krakówtól és a 30 éves erőcsatárt, a német Romy Baert a tréner előző csapatától, a Nice-től. Rutinban nem szenvednek hiányt az biztos, hiszen a KSC 22,4-es átlagéletkorával szemben a franciák mutatója 27,5. Ezt azonban gyorsasággal, sok-sok futással lehet ellensúlyozni.

Amit nem lehet, az az euroligás tapasztalat. Ebben nincs híján a Montpellier, az előző öt EL-szereplésük közül a legutóbbi idényben voltak a legeredményesebbek, akkor 7 győzelemmel és 7 vereséggel zártak csoportjukban az ötödik helyen. A legjobb nyolc közé viszont eddig egyszer sem tudtak bekerülni, s az előző években mindig negatív mutatóval zártak. R. G.

Van mit kitenniük a vitrinbe

Az 1974-ben alapított Lattes Montpellier kétszeres francia bajnok (2014, 2016) és négyszeres ezüstérmes (2008, 2012, 2013, 2017). Az alapszakasz-bajnokságot 2017-ben, 2016-ban és 2013-ban is megnyerte. A Francia Kupát három alkalommal hódította el (2013, 2015, 2016) és egyszeres Szuperkupa-győztesnek (2017) mondhatják magukat.

 

Plusz információ – Döntetlennel zárult a meccs

Ha beigazolódik a mondás, sikerre számíthat a Montpellier elleni jövő keddi Euroliga-selejtezőn az Atomerőmű KSC Szekszárd, mert a főpróba nem sikerült igazán jól. Az esti Buducsnoszt Podgorica elleni edzőmeccs döntetlenre végződött. Igaz, a szekszárdiak délelőtt már letudtak egy kemény tréninget, és kisebb sérülés miatt hiányzott Erkic is. Pályára lépett viszont hosszabb kihagyás után Kiss és Oblak, s utóbbi jól is pörgött. Szekszárd–Podgorica 63–63 (23–13, 19–18, 6–16, 15–16). A KSC legjobb dobói: Oblak 17/9, McCall 9/3, Bálint 8, Mansaré 8. F. V.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!