szavazás

2019.01.15. 18:41

Ki volt a megyei I. osztály őszi legjobbja 2018-ban?

Ahogyan az már hagyománnyá vált oldalunknál, sportújságíró kollégáink összeszedték az ősz legjobbjainak válogatottját, mi pedig olvasónkra bízzuk, kit választanak meg az ősz legjobbjának.

Fotó: Makovics Kornél

A legtöbb futballistát, hármat az őszi első Tamási 2009 FC adta a szezon tizenegyébe. Jammeh Haruna játékos-edző mellett Samuel Ellis Ato és a védő, Orosz Ádám is bekerült a legjobbak közé. A tamásiak a BVLC mögött a második legjobb védelemmel büszkélkedhetnek, s a Tolna mögött a harmadik legtöbb rúgott gól is az övék. Haruna sokáig vezette a góllövőlistát, a majosi Lizák Péter a végén előzött.

[eweb-voting id="1455643"]

Apropó Lizák! A szélső szenzációs őszi idényt futott, neki is köszönheti a Majosi SE, hogy a szezon végére lőtávolba kerültek a dobogótól. A 19 góllal záró Lizák az utolsó két körben, a Kakasd és a Szedres ellen mesterhármast lőtt, de szinte mindegyik csapatnak betalált a fél szezonban. Mellette csapattársa, a mindig megbízhatóan játszó védő, Bodó József is bekerült az ősz válogatottjába – ő két éve a TEOL szavazásán a bajnokság legjobbjának bizonyult.

A dobogós Tolna VFC a majosiakhoz hasonlóan három játékost ad a szezon csapatába. Calka Sebastian szezon közbeni leigazolása remek húzás volt Buzás Attilától, a védőként és középpályásként is bevethető futballista stabilitást adott a gárda futballjának. Pál Achillesz pedig gyors elfutásai után szerzett látványos góljaival tette le a névjegyét a ligában. A tolnaiak három körrel a vége előtt még vezették a tabellát, de aztán kétszer kikaptak, így lecsúsztak az élről.

A negyedik helyezett Dombóvár FC Horváth Árpád révén képviselteti magát. A 25 éves támadó az elmúlt öt évben jóval tíz felett termelt (a 2015/2016-os idényben 22 alkalommal talált be), s most fél szezon után 13-nál jár.

Némi meglepetésre, de nem érdemtelenül került be a válogatottba a Szedresi SE két játékosa. Az, hogy egy kapusnak (Farkas Máté) és egy védőnek (Kuti Kristóf) sikerült beverekednie magát a csapatba, azt is jelzi: nem volt éppen a legsikeresebb a csapat számára ez a fél idény.

A választás tehát olvasóink kezében van. Mozgósítsa ismerőseit, ossza meg cikkünket, és voksoljon, hogy favoritja lehessen a megye I. legjobbja. A szavazás jövő hét szerdán (01.23.) 8 órakor zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!