kosárlabda

2018.01.16. 12:41

Lemondott, mégis maradhat az edző

A Békés ellen elszenvedett 90–89-es vereség után felajánlotta lemondását a Knipl Kft. Bonyhádi KSE edzője, Morgen Frigyes. A klubvezetéssel hétfőn ült asztalhoz, amely támogatásáról biztosította a trénert.

Berg Sándor

Nem maradt következmények nélkül a Bonyhádi KSE újabb veresége. Pedig a völgységiek az első félidőben partiban voltak a Békés otthonában, ami már önmagában előrelépés volt a Morgen Frigyes vezette csapattól. A nagyszünet után ugyan volt, hogy 12 ponttal is ellépett a vendéglátó együttes (24. perc: 57–45), a hajrára mégis vissza tudott kapaszkodni a BKSE, sőt az utolsó percben meg is fordította az állást.

Négy és fél másodperccel a vége előtt, egypontos hazai vezetésnél időt kért a bonyhádiak edzője, a felvázolt terv viszont nem sikerült, így a győzelem is elmaradt.

„Sorozatban nyolcadik vereségünket szenvedtük el, a mostani szezon előtt érkezett játékosokat én hoztam ide, kvázi szabad kezet kaptam a vezetőségtől, hogy eredményes csapatot építsek. A páratlan balszerencse-sorozatra nem akarom fogni a mélyrepülésünket, ezért úgy láttam jó döntésnek, ha felajánlom a lemondásomat – mondta el lapunknak Morgen Frigyes, akivel hétfő délelőtt ült le beszélgetni a vezetés. – Szakmai és pedagógiai szempontból nincs kivetnivalójuk a munkámat illetően, ezért megerősítették a helyemet, támogatásukról biztosítottak. Már csak vissza kell találni a győzelmi útra, ehhez viszont meg kell találni azt a pluszt, ami a korábbi években megvolt a sikerhez – fogalmazott az edző.

A lehetőségek – értve itt az edzések alacsony számát – korlátozottak a bonyhádiaknál, így az az említett plusz új játékossal érhető el.

Ahogy korábban megírtuk, többen is jártak próbajátékon a völgységieknél. – Olyan játékost akartunk szerződtetni, aki irányító és bedobó poszton is otthonosan mozog a pályán. Egy szerbbel maximálisan elégedettek voltunk a próbajáték során, beleillett volna a játékunkba, azonban az állóképességével adódtak problémái.

Nekünk viszont olyan kell, aki rögtön játékra alkalmas fizikai állapotban van. A sok balszerencse után szerencsénk is volt, mert közben bejelentkezett hozzánk Filip Dumics, aki tavaly már szerepelt Bonyhádon. Neki nem lesz probléma alkalmazkodni a társakhoz, ami számára is és nekünk is nagy előnyt jelent – jegyezte meg Morgen Frigyes.

A szerb irányító a héten már edzésbe állhat a völgységieknél, s ha a papírjai is rendben lesznek, szombaton a Nyíregyháza Blue Sharks otthonában ismét pályára léphet a BKSE színeiben.

Férfi NB I/B, Piros csoport, 15. forduló

Calle Pubfood Békés–Knipl Kft. Bonyhádi KSE 90–89 (20-17, 24-23, 27-20, 19-29). Bonyhád: Somogyfoki P. 11/3, Fetzer 2, Baki S. 9/3, Tömösváry 20, Somogyfoki Sz. 13. Csere: Jilling, 17/9, Csobán 6/6, Pechár 9/9, Fazekas V. 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!