Teremfoci

2018.01.23. 12:28

Lendületet adhat nekik az újabb kupasiker

Kedden szabadtéren is elkezdi a felkészülést a tavaszi szezonra a megye egyes Bátaszék SE.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Nagy csatában védte meg elsőségét a Bátaszék SE a szekszárdi sportcsarnokban szombaton megrendezett Váz-Bau Kupán. Kiss János együttese a megye egyes csapatok számára kiírt téli teremtorna döntőjében ugyanúgy a Bonyhád Völgység LC-t verte meg, ahogy 2017-ben is. Akkor 2–1-re, most 6–5-re nyert a Bátaszék SE, amelyet megbízott edzőként Gábor Gergő dirigált, de Kiss János természetesen ott volt a lelátón.

„Tavaly Lieszkovszky Larion vezette győzelemre a csapatot a Váz-Bau Kupán, ezúttal Gábor Gergő mutathatta meg, hogy mire képes edzőként – mondta Kiss János.

– Mindkettejüknek van edzői vénája, ez a torna pedig tökéletesen alkalmas volt arra, hogy gyakoroljanak egy kicsit, hogy belerázódjanak az edzői szakmába. Gergő tavasszal nagypályán is segíteni fogja a munkámat” – mondta.

„Színvonalas, izgalmas torna volt az idei, örülök neki, hogy sikerült megvédeni a címünket, amivel nemcsak magunknak, hanem riválisainknak is bizonyítottunk – folytatta a szakember. – Biztos vagyok benne, hogy az újabb kupagyőzelem lökést ad a csapatnak a megye egyes nagypályás bajnokság tavaszi folytatására. Kedden kezdjük a felkészülést, heti három edzéssel és egy felkészülési mérkőzéssel hangolunk a szezonra. Az őszi idényünk nem sikerült valami jól, szeretnénk bebizonyítani, hogy sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésünk mutat” – húzta alá Kiss János.

A hetedik helyen telelő bátaszékiek vasárnap már le is játsszák első edzőmérkőzésüket, mégpedig a megyei II. osztályban szereplő Kisdorog FC vendégeként.

Emlékeztető

16. Váz-Bau Kupa, a 3. helyért: Tolna–Szedres 6–3 (Gól: Sümegi 2, Blatt, Felföldi, Szili I., Frankovszky, ill. Fritz Á., Horváth Z., Erdélyi P).

A döntőben: Bátaszék–Bonyhád 6–5 (Gól: Gábor G. 3, Botos 2, Földvári, ill. Pap R. 2, Völgyi, Máté R., Genczler).

A legjobb játékos: Genczler Kornél (Bonyhád VLC). A legjobb kapus: Bildhéber Bence (Tolna VFC). Gólkirály: Gábor Gergő (Bátaszék SE) és Fritz Ádám (Szedres SE). Legsportszerűbb csapat: Kölesd SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!