kosárlabda

2018.04.09. 12:56

Nem jöttek az eredmények, Cizmicet leváltotta az Atomerőmű SE vezetése

Rónai Gábor, fotó: Molnár Gyula

Mint arról már korábban beszámoltunk leváltották Teo Cizmicet. Mondhatjuk, hogy benne volt a levegőben. A fura az, hogy éppen most, a középszakasz rajtja előtt menesztette a horvát trénert az Atomerőmű SE vezetése. Lehet, hogy jobb lett volna már öt-hat fordulóval ezelőtt, és akkor tényleg bejuthatott volna a felsőházba az Atom, ahová a klub elöljárói várták a gárdát.

Ezt most már nem tudjuk meg, annyit azonban leszögezhetünk, hogy Teo Cizmic nem tudta hozni azokat az eredményeket Pakson, amit tőle reméltek. Már az előző szezonban a klub hagyományaihoz, eredményeihez méltatlanul csak az alsóházban játszhatott az ASE, de akkor még lehetett arra fogni, hogy a játékoskeret nem volt alkalmas a célok elérésére. Pedig az sem volt annyira gyenge, hogy ne lehetett volna bejutni vele a nyolc közé, ahogy azt lapunkban többször is kritikusan megírtuk.

A mostani, az idei azonban jóval erősebb, két válogatottal, Ruják Andrással és Eilingsfeld Jánossal, a Paksra egyéves szolnoki kitérő után visszatérő Troy Barnies-szal, vagy Jabarie Hinds-szel tényleg többre hivatott. Az év közben érkezett Richard Thomas Guinn és Ricky Tarrant is erősítést jelentett, s akkor még nem is beszéltünk Medve Mátéról, aki sérülése miatt ugyan hosszabb időt kénytelen volt kihagyni, de az előző szezonokban bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Ezt viszont már nem Teo Cizmicnek (akivel azért csak nyert egy kupabronzot a gárda), hanem az örökös beugrónak, Schmidt Bélának fogja bizonyítani. A másodedző megint kéznél volt, mint eddig mindig, amikor elküldte vezetőedzőjét az Atomerőmű SE.

Az eredmények pedig őt igazolták: a spanyol Enrique Guttiérez Garcia menesztése után például kupa- és bajnoki bronzot szerzett az Atommal. Az előbbi már megvan, az utóbbi pedig még meglehet. Igaz, ehhez nagyon fel kell javulni.

Az biztos, hogy a középszakasz első meccsét szerdán, a Kaposvári KK vendégeként vívja az ASE (kezdés: 18 óra). Az alapszakaszban két hete egy utolsó másodperces kosárral, 74–72-re nyert a KKK. Azon is múlt a paksiak felsőházba jutása...

A középházban a somogyiakon kívül a Szeged, a Zalaegerszeg és a Pécsi VSK szerepel még, az első háromban kell végezni ahhoz, hogy a play­­offban is ott legyen a négyszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes klub.

Tóth János visszatér, Jan Pavlikot tehermentesítik

Nemcsak Teo Cizmic menesztése volt az elnökség egyetlen döntése. Visszatér a klubhoz a korábbi szakosztályelnök, Tóth János, aki újra elfoglalja ezt a posztot. Jan Pavlik marad szakosztályvezető, Tóth János szerepvállalásával azonban sok teher lekerül a válláról.

„Tóth János korábban egyéb elfoglaltságok miatt lépett vissza a szakosztályelnöki pozíciótól, most sikerült meggyőznünk, hogy térjen vissza és segítse a csapatot. Jan Pavlik feladatai megnövekedtek az elmúlt időszakban, sok dolog koncentrálódott a kezében, ezért az ő tehermentesítésére tért vissza a korábbi elnök” – mondta internetes portálunk, a TEOL.hu oldal érdeklődésére dr. Kovács Antal, az Atomerőmű SE elnöke.

A vezetőedző menesztéséről az elnök elmondta: a keret minősége alapján reális lett volna a felsőházba jutás, mivel idén a Magyar Kupában bronzérmet szereztek. Dr. Kovács Antal reméli, hogy ezzel a lépéssel egy jobb időszak kezdődik meg a csapat életében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!