U19-es kosárlabda-vb

2017.07.26. 14:03

A nyolcaddöntőben a franciákon kell túljutniuk Gerebenéknek

A remek kezdés utána egy szoros, majd egy sima vereségbe futott bele U19-es lány válogatottunk, így csoportharmadikok lettek. A nyolcaddöntőben 15:45-től Franciaországgal kell felvenniük a versenyt Gereben Líviáéknak.

TEOL

Forrás: fiba.com

Remekül, egy Mexikó elleni gálával kezdték Gereben Líviáék az U19-es világbajnokságot. A mérkőzésen a KSC Szekszárd játékosa is remek teljesítményt nyújtott. Húsz pontig és tizenegy lepattanóig jutott. Ezt követte a csoportelsőként továbbjutó japánok elleni mérkőzés, ahol az első negyedben még úgy tűnt, sima találkozó lesz, de a második játékrészben visszajöttek az ázsiaiak, és egy gyengébb magyar záró felvonással kiengedték a győzelmet a kezükből. Az utolsó ellenfél Ausztrália volt a második helyért, de néhány felvillanástól eltekintve nem sikerült megszorongatniuk Gereben Líviáéknak a bombaerős óceániaiakat. A nyolcaddöntőben ezek után Franciaországgal kell megküzdeni a továbbjutásért a lányoknak.

A magyarok ellenfele három szoros meccset játszott a csoportkörben, amelyet két győzelemmel és egy vereséggel zártak. Elsőként megverték Litvániát (69–60), majd kikaptak Kanadától (45–54), végül Dél-Koreát is két vállra tudták fektetni (63–53). A csapat eddigi legjobbja a világbajnokságon Loreen Kerboeuf, aki 12.3 pontot átlagolt eddig, 16.7-es hatékonysági mutatóval, mellette Maeva Djaldi-Tabdi emelkedett ki, aki bár nem szerzett sok pontot, de 9.5 lepattanót átlagolt, eddig kereken 12-es a hatékonysági mutatóban. 

Érdekes lesz látni, mennyire tud majd kibontakozni Djaldi-Tabdi a remekül lepattanózó Juhász Dorka (10) és Török Ágnes (6.7) mellett. Azért is lehet izgalmas az összecsapásuk a pályán, mert Juhász eddig a magyar válogatott leghatékonyabb tagja, hiszen a rengeteg lehúzott labda mellett 11 pontot átlagolt a három meccsen. Gerebennel (13 pont, 7.7 lepattanó) ketten pedig sokszor megállíthatatlannak tűnnek.

A mérkőzést itt nézheti:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!