Két győzelem Szlovénia ellen

2018.06.17. 23:38

Remekül játszott a szekszárdi trió

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Mindkét szlovéniai felkészülési mérkőzését megnyerte a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatott.

Cziczás László együttese előbb pénteken, majd szombaton csapott össze hasonló korú riválisával, s előbb 69–59-re, majd pedig 75–51-re nyert.

A nemzeti együttesben az Atomerőmű KSC Szekszárd három játékosa, Studer Ágnes, Gereben Lívia és Kiss Virág is helyet kapott.

A pénteki találkozón közülük Gereben nyújtotta a legjobb teljesítményt: 13 pontja mellé leszedett 5 lepattanót és 2 gólpasszt is kiosztott. Studer Ágnes 4 ponttal, 4 lepattanóval és 7 assziszttal zárt, Kiss Virág pedig 7 pontot, 8 lepattanót és 3 gólpasszt tett a közösbe. A legeredményesebb pontszerző a győri Török Ágnes volt, aki 20 pontot ért el.

Szombaton Kiss Virág volt szenzációs: 13 pontja mellé lekapott 15 (!) lepattanót, sőt két asszisztra is futotta az erejéből. Gereben Lívia ugyanúgy 13 pontot dobott, ahogy pénteken, ő 3 asszisztot és 2 lepattanót iratott fel a statisztikai lapra. Studer Ágnes 6 pontot szerzett, 4 gólpassz és egy lepattanó került még a neve mellé.

A magyar válogatott a jövő hét végén egy spanyolországi tornával folytatja a felkészülést az Eb-re, amely július 7-én kezdődik és 15-én fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!