Atlétika

2018.02.21. 15:35

Scheidler Réka és Tamás Zsófia is első lett az ob-n

Nagyszerűen szerepelt a Dombóvári VASE két serdülő atlétája a korosztályos országos bajnokságon. Mellettük a bonyhádi Scheidler Réka rúdugrásban szerzett aranyérme emelkedik ki az eredmények sorából.

Balázs László

Sérülések, betegségek miatt kis létszámú megyei csapatok vettek részt az ob-n és a hozzá kapcsolódó nyílt versenyen. A dombóvári Tamás Zsófia – aki évek óta korosztálya egyik legjobbja –1500 méteres síkfutásban a harmadik helyen végzett, majd 800 méteren – öt futamot rendeztek – nagy fölénnyel korosztályos magyar bajnok lett. Legalább ennyire nagyszerű eredmény Iberhardt Bence teljesítménye is, aki 60 méteren nagy egyéni csúccsal került 60 induló közül döntőbe. Ott megismételve előfutambeli teljesítményét (7,51 mp) végül a harmadik helyen végzett.

E versennyel párhuzamosan nyílt viadalt is rendeztek az idősebb korosztálynak. Kétszáz méteres síkfutásban Farkas Bence ifjúsági sprinter igen figyelemreméltó egyéni csúccsal (22,87 mp), Papp Bence pedig 24,23-al teljesítette a távot. Nekik az országos bajnokságot február 24-25-én rendezik.

A három dombóvári sprinter edzője Tarr Imre, Tamás Zsófia edzője Halmainé Horváth Katalin és Fazekas Gáspár. 

A fedett pályás bajnokságon 24 versenyszámban osztottak érmeket. A nagy versenyzési kedvet mutató eseményen 18 szakosztály nyert aranyérmet, közülük két-két alkalommal szólították a dobogó legfelső fokára az FTC, a GEAC, a Győri AC, az MVSI, a Pegazus Atlétika és a PSN Zrt. atlétáit.

„Népes mezőnyök vettek részt a futószakág versenyszámaiban. A nagy számban rajthoz álló fiatal vágtázók  technikai képzettsége még sok tartalékot rejt a továbblépéshez, gondolva például a látott rajttechnikákra, a váltások végrehajtására – értékelte az erőpróbát Lengyák György, a MASZ utánpótlás referense.

– Távolugrásban is sokan indultak, vegyes volt a kép. A fiúknál szép küzdelemben dőlt el a bajnoki sorrend, a hasonlóan érdekes leány versenyben az utolsó csoportból alakult ki az első nyolc helyezett. A növekvő létszámú rúdugrásban több egyéni csúcs született. Az újoncokhoz hasonlóan új klubok is megjelentek az eredményesen dolgozók között, a már ismertek is hozták a tehetséges gyerekeket. A kétnapos bajnokság nagy számban megjelent indulói megadják a lehetőségét annak, hogy majd később, a felsőbb korcsoportokban is több, jó képességű, jól felkészített fiatal atléta álljon rajthoz a versenyeken.”

A megyei eredmények

Lányok:

800 m: 1. Tamás Zsófia (DOVASE) 2:21.77. 1500 m: 3. Tamás Zs. 5:05.41.

Magasugrás: 21. Weber Kata (Szekszárdi Sporközpont) 1.40.

Rúdugrás: 1. Scheidler Réka (AC Bonyhád) 3,40 m.

Távolugrás: 5. Posta Flóra (Szekszárdi SK) 5,05.

Fiúk:

Távolugrás: 6. Andi Péter (Szekszárdi SK) 5,65 m, ...12. Boskó Márk (Szekszárdi SK) 5,50, ...20. Szabó Máté (Szekszárdi SK) 5,02.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!