Kék hírek, bulvár

2015.10.14. 18:24

Most kevésbé idegborzolóak a járás bűnesetei

– Kevesebb bűncselekmény történt a Tolnai járás településein az év első kilenc hónapjában, mint a tavalyi hasonló időszakban.

Steinbach Zsolt ([email protected])

Ráadásul ezek olyan, jellemzően kisebb súlyú vagyon elleni bűncselekmények, amelyek nem borzolják túlzottan a lakosság idegeit – fogalmazott Hága Tamás r. alezredes, a Tolnai Rendőrőrs parancsnoka a járási közbiztonsági egyeztető fórumon. A tolnai MAG-Házban kedden rendezett eseményen a járás önkormányzatainak vezetői és a Tolnai járási szervek első emberei kaptak tájékoztatást a Szekszárdi Rendőrkapitányság szakembereitől az aktuális bűnügyi, közrendvédelmi, bűn- és balesetmegelőzési kérdésekről.

A közlekedésrendészeti osztály vezetője, Molnár Zoltán r. főhadnagy arról beszélt, hogy a járás területén a balesetek száma évek óta viszonylag alacsony. Halálos baleset az első háromnegyed évben egy történt, Mözsön, nemrégiben, októberben pedig Domboriban.

Dr. Pilisi Gábor c. r. ezredes, szekszárdi rendőrkapitány többek között jelezte: a migránshelyzet miatt a Szekszárdi Rendőrkapitányság állományából is sokan teljesítenek szolgálatot a határon. Így a megfelelő rendőri jelenlét biztosítása a kapitánysághoz tartozó településeken nem könnyű, a feladatot polgárőrök gyakoribb bevonásával, közös járőrözéssel igyekeznek megoldani.

Buda Bernadett r. őrnagy az iskolásoknak, időseknek, illetve ingatlantulajdonosoknak szóló bűnmegelőzési programokat ismertette. Lakatos Lajos és Hernerné Eppel Katalin áldozatvédelmi referens, illetve János Anna, a Fehér Gyűrű Egyesület szekszárdi irodavezetője a bűncselekmények áldozatainak történő segítségnyújtás lehetőségeiről adott tájékoztatást. A szakemberek mindegyike hangsúlyozta, hogy a rendőrség részéről folyamatosan rendelkezésre állnak bűn- és balesetmegelőzési előadások, ismeretterjesztő programok megtartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!