Kék hírek, bulvár

2017.06.18. 08:06

Nem fizette az adókat és a közterheket, felfüggesztettet kapott

Ha az adózáshoz nem is, az értékesítéshez annál inkább értett az elítélt férfi.

I. I.

A bíróság bűnösnek mondott ki egy férfit költségvetési csalás bűntettében és ezért 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság kötelezte a vádlottat 101.400 forint bűnügyi költség megfizetésére. Két évre eltiltották mindenféle vállalkozói tevékenységtől és ezek tagi, vezetői funkcióitól is.

A harmincegy éves, büntetlen előéletű, nehéz körülmények között élő vádlott nyolc általánost végzett, és élettársával két gyermeket nevelnek.

A férfi elhatározta, hogy vállalkozó lesz, vagy legalábbis használt autók továbbértékesítésével a közmunkás keresetnél több jövedelemre tesz szert.

Ezen túl azonban a vádlott nem tett semmit későbbi üzleti tevékenységének legalizálására. Jogi nyelven megfogalmazva, az üzletszerű jelleggel folytatott tartós gazdasági tevékenység végzését az adóhatóságnál nem jelentette be. Nem alapított egyéni, vagy társas vállalkozást. Mindebből egyenesen következett, hogy nem fizetett általános forgalmi adót, személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást, sőt ezek bevallását is elmulasztotta. Az áfát az első időben negyedévenként kellett volna bevallania, majd 2012-ben már csak évente, de ezt sem tette.

Valamihez azért érthetett, mert az első autót még 2010-ben ötvenezer forintért vette, és nyolcvanötezerért adta tovább. A százharmincezerért vett kocsit kétszázharmincezerért adta el. A harmadik járművet százötvenezerért vette és százezer haszonnal adta tovább. A későbbiekben is sikerült több pénzért eladni a használt autókat, mint amennyit ő maga fizetett értük. Az üzlet nagyjából ebben az ütemben, negyedévente néhány autó vásárlásával és továbbértékesítésével 2012 második negyedévéig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!