konferencia

2018.04.11. 12:20

A közlekedésbiztonság volt a fő téma

„Miért történnek a balesetek?” címmel tartott konferenciát a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács Szekszárdon.

TEOL, fotó: Tolna megyei Rendőr-főkapitányság

Szekszárdon a Vármegyeháza dísztermében tartott közlekedésbiztonsági konferenciát a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács. A rendezvényt Szabó Csaba r. ezredes Tolna megye rendőrfőkapitánya nyitotta meg. A konferencia résztvevőit Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy a megyei bűnmegelőzési munkát nagyon magas színvonalúnak értékeli.

Az előadók a közlekedésbiztonság kérdéskörét különböző szempontok alapján közelítették meg. A konferencia résztvevői megismerhették az úthálózat jellemzőit, a rendészeti intézkedések közlekedés biztonságára gyakorolt hatását, vagy a gyalogos átkelőhelyek biztonságával kapcsolatos sajátosságokat.

Az előadásokon szó esett az informatikai forradalom közlekedési szokásokra gyakorolt hatásáról, valamint az önvezető autók fejlődéséről. Külföldi előadóként Fejes Zsuzsanna – a Kassa Megyei Közútkezelő üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője – a szlovákiai közúthálózat rendszeréről, valamint a Kassa megyei regionális utak üzemeltetéséről tartott előadást.

A rendezvény tanulságaként a megjelentek megfogalmazták, hogy a közlekedéshez megfelelő utak, folyamatosan fejlődő, valamint egyre biztonságosabb járműtechnika, illetve jogi szabályozás is rendelkezésre áll, viszont az emberek közlekedési fegyelmének javulása továbbra is fő célja a közlekedésbiztonsági szakembereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!