katasztrófavédelem

2019.02.25. 18:10

Kéménytűz és szabadtéri tűz is volt a hétvégén

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint több tűzeset kapcsán is beavatkozásra volt szükség hétvégén.

TEOL

Balatonmagyaród, 2012. március 7. Tűzoltók várakoznak Balatonmagyaród közelében, a Kis-Balatonnál, ahol 120 hektár területen ég a nádas és az erdő. Az oltásban a zalai tűzoltók mellett somogyiak és önkéntesek is részt vesznek. MTI Fotó: Varga György

Fotó: Illusztráció (MTI archív)

Ozorán mintegy ezer négyzetméteren kapott lángra az aljnövényzet szombat délután; a simontornyai önkéntesek segítségére volt szükség. Hidason háztartási hulladékot égettek szabálytalanul szombat késő délután. A tüzet a bonyhádi tűzoltók fékezték meg egy vízsugár és kézi szerszámok segítségével. A kéményben lerakódott korom égett egy fürgedi családi házban szombaton késő délután. Az égést a lakók megszüntették a tűzoltók kiérkezése előtt. A kéményseprő kitisztította a kéményt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tamási önkormányzati tűzoltók beavatkozására is szükség volt Iregszemcsén szombat éjjel, ahol vágástéri hulladék és szemét égett. Az oltásban egy erőgép is a tűzoltó egységek segítségére volt.

Melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Szekszárdon a Sárköz utcában vasárnap hajnalban. A lángokat a város hivatásos tűzoltói fékezték meg öt vízsugár segítségével. A tűz a lakóépületre nem terjedt át, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Avar, gaz kapott lángra Bátaszéken az Orbánhegyi úton vasárnap délután, ahol a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók avatkoztak be kézi szerszámokkal. A kertben keletkezett hulladékok égetésének szabályaira ITT hívta fel a lakosság figyelmét a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Lapunk beszámolt korábban a lakástüzek megelőzéséről is.​​​​​​

Műszaki mentésekre is szükség volt

A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították és állították kerekeire azt a személyautót, ami az M6 autópálya 153-as kilométerszelvényénél, a Pécs felé vezető oldalon hajtott árokba péntek kora délután. Az autóban utazók mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában