bírósági ítélet

2019.02.28. 15:30

Ököllel ütötte arcul az anyósát a vádlott

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Anyósát súlyosan bántalmazó vádlott ügyében hirdetett ítéletet nemrégiben a Szekszárdi Járásbíróság. Bűnösnek mondta ki a férfit maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, ezért két év börtönre ítélte, melynek végrehajtását négy évi próbaidőre felfüggesztette, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértett lányával. Az élettársak kisebb-nagyobb megszakításokkal a sértett és férje házában laktak. A vádlott viszonya 2017-ben megromlott az élettársa szüleivel, akik többször is kifejezésre juttatták, azt szeretnék, hogy a vádlott költözzön el a házból.

A sértett 2017. október 11-én azt vette észre, hogy egyes használati tárgyakra valaki ráírta, hogy azok a sértett lánya tulajdonát képezik. Emiatt az asszony ideges lett és a történteket szóvá is tette az éppen akkor hazaérkező vádlottnak. A családi veszekedés odáig fajult, hogy az anyós azt mondta a vádlottnak, takarodjon el a házból. Ezután az asszony a konyhába ment, becsukva maga mögött az ajtót. A vádlott utána eredt, ököllel arcul ütötte, majd elment. Az ütéstől a sértett négy metszőfoga olyan mértékben meglazult, hogy azokat el kellett távolítani. Ezen kívül alsó ajkán egy centiméter hosszú repesztett sérülés keletkezett.

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a vádlott büntetlen előéletét, beismerő vallomását és tárgyalásról lemondó nyilatkozatát. Súlyosító körülménynek számított viszont, hogy a bántalmazás következtében a sértett több fogát is elveszítette, ami maradandó sérülés.

Az ítélet az előkészítő ülésen született, és mivel mindenki tudomásul vette, nyomban jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában