vádemelés

2020.05.08. 14:00

Vádat emelt az ügyészség a drogdíler ellen

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Tolna Megyei Főügyészség, tájékoztatott közleményében Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a 25 éves férfi hosszú ideje maga is rendszeres kábítószer-fogyasztó. Az általa megszerzett kábítószerekből 2018 szeptembere és 2019 márciusa között pedig adott el, az általa előre kiporciózott adagokban. Az átadás helyét és idejét telefonon előre egyeztetették.

A férfi Budapestről tartott hazafelé 2019. március 19-én este, amikor a 6-os számú főúton közúti ellenőrzés során a ruháját és az általa vezetett gépkocsit is átvizsgálták a rendőrök. Az ekkor a vádlottnál lévő, Budapesten vásárolt kábítószerek együttes mennyisége a törvényben meghatározott jelentős mennyiség alsó határának 160 százaléka volt. Mivel a vádlott szervezetéből kimutatható volt, hogy kábítószert fogyasztott, ezért a közúti közlekedésben, a KRESZ szabályait is megszegve, bódult állapotban vett részt.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van, melynek további fenntartására tett is indítványt az ügyészség. A vádlott terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabbat, a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettét 5 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől eltiltását, a bűncselekményből eredő összeg erejéig vagyonelkobzást, valamint a lefoglalt kábítószerek elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában