Közélet

2008.02.28. 13:39

Tovább gyűrűzik a Toller-ügy!

Az V. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályához továbbította a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság(TMRFK), a dr. Toller László volt pécsi polgármester tiszteletdíjának és költségtérítésének kifizetése ügyében, a Deport 56' szervezet által tett feljelentést.

Steiner Viktor

A Deport 56'' eljuttatta a Teol.hu-nak azt a határozatot, amely a nyomozás áthelyezéséről értesíti a szervezetet. A dokumentumban az olvasható, hogy a TMRFK illetékesség hiánya miatt továbbította a feljelentést az V. Kerületi Rendőrkapitányságnak. Indoklásként szerepel, hogy mivel dr. Toller László juttatásait az Országyűlés Hivatala számfejti és folyósítja, a hűtlen kezelés a kifizető oldalán merülhet fel, így a Tolna megyei kapitányság nem illetékes az ügyben.

Mint azt korábban már megírtuk, a feljelentést dr. Szerdahelyi Szabolcs a Deport 56'' elnöke tette még január 13-án, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen. Jogszerűtlennek gondolják ugyanis, hogy a volt pécsi polgármester 2007. január 31-én történt balesete után is megkapta képviselői juttatásait. A feljelentés szerint ugyanis dr. Toller László helyett felesége tett vagyonnyilatkozatot, ami a szervezet szerint érvénytelen.

A határozatokat eredeti formájában is eljuttatta a Deport 56'' a Teol.hu-nak. A dokumentumokat az alábbi linkekre kattintva olvashatják!

Határozat az áthelyezésről
Határozat az elkülönítésről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!