Közélet

2009.07.22. 16:17

Tömeges ütközések a Zönge Ringen

Kiélezett csata, felpörgetett adrenalin – ezt hozta a 2009-es Duna Kupa autókrossz vesrenysorozat harmadik futama, amelynek a kölesdi Zönge Ring adott otthont.

TEOL

Az újjáépített pályán volt minden, ami egy verseny velejárója, kisebb-nagyobb koccanások, látványos előzések, borulások, sőt még egy tömegbaleset is, amikor is hat autó mászott fel egymásra. A szigorú feltételeknek megfelelő versenyautók, és a biztonsági személyzet határozott fellépésének köszönhetően azonban személyi sérülés nem történt, csupán néhány „gyengébb idegzetű” nézőből váltott ki riadalmat a látvány.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hat autó ütközött össze
[/caption]

A legizgalmasabb futamot a középkategória indulói vívták, nagy csatában egy oroszlányi versenyző nyert egy kölesdi és egy földvári induló előtt. A Tolna megyei indulók három kategóriában győztek, a nagyoknál Devecserre került a serleg. A Duna Kupa a negyedik futammal szeptemberben folytatódik.

Eredmények: Trabant: 1. Kósa István (Báta). Szöcske: 1. Haraszti László (Bátaszék), 2. Haraszti György (Bátaszék), 3. Benizs Krisztián (Bátaszék). Kis kategória (1200 köbcentiig): 1. Pusztai István (Bonyhád, Opel Corsa), 2. Benke „Zsigabá” István (Kölesdi Rallycross Egyesület), 3. Borza László (KRE, Volkswagen Golf). Közép kategória (1201-1600 köccentiig): 1. Juhász Imre (Oroszlány, Volkswagen Golf), 2. Bencze László (KRE, Lada), 3. Kaszás Tamás (DTSE, Lada). Nagy kategória (1601 köbcenti felett): 1. Sárközi Róbert (Devecser, Ford Escort), 2. Vasi Viktor (Székesfehérvár, Opel Corsa), 3. Farkas Péter (Harc, BMW).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!