Közélet

2009.10.20. 07:21

Indul a hadjárat a korrupció ellen

Letette a polgármesteri esküt Patay Vilmos a Fidesz-KDNP képviselője a hétfőn megtartott rendkívüli ülésén. Az ökormányzat közben továbbra is jegyző nélkül működik.

Rácz Tibor

Még mindig jegyzőt keres az önkormányzat. Újra kiírta a város képviselő-testülete hétfő délutáni rendkívüli ülésén az állásra a pályázatot. De nem emiatt, hanem azért volt az ülés rendkívüli, mert új polgármestere van a városnak, s Patay Vilmos letette a polgármesteri esküjét. Beszédében kiemelte, hogy háború helyett békére és nyugalomra van szükség a városban.

- Kedves baloldali képviselőtársak és kedves jobboldaliak! Megtanultam, hogy a város ügyeiben az összefogásról, az együttműködésről nem csak beszélni kell, hanem nap mint nap tettekkel kell bizonyítani ebbéli készségünket - mondta. Ahhoz, hogy terveit keresztülvigye a jobboldali polgármester, szüksége is lesz az összefogásra, hiszen a képviselők többsége szocilaista.

Szerepel például a tervei között, hogy munkahelyeket teremt, valamint jövő évtől egy foglalkoztatás-támogató alapot hoznak létre azon társaságok számára, amelyek munkahelyeket őriznek meg. Megígérte, hogy tiszta kézzel irányítja a várost, megteremti a korrupciómentes önkormányzatot. - Ennek érdekében kivizsgálunk minden szerződést, minden gyanús ügyet, és ha törvénysértést találunk, akkor jogi lépéseket teszünk - húzta alá. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!