Közélet

2010.02.09. 11:54

Televíziós közvetítéseket is tarthatnak a felújítás után

Újabb fejlesztés kezdődik a Paksi Sportegyesület Fehérvári úti telepén. Új burkolatot kap a létesítmény előtti tér. A munkaterület átadását-átvételét hétfőn tartották.

Vida T.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályának ügyintézője, Takács László elmondta, négy pályázó közül választották ki az összességében legjobb ajánlatot benyújtó Soltút Kft.-t. A projekt részeként egy közel kétezer négyzetméteres területen térburkolatot építenek ki a PSE székháza előtt.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A PSE székháza előtti terület április közepére újulhat meg
[/caption]
A beruházás része az érintett terület csapadékvíz-elvezetése és a közvilágítás korszerűsítése. A térburkolat alatt húsz kilovoltos vezeték lefektetésével teszik lehetővé a későbbi televíziós közvetítéseket.
A munka befejezési határideje április 15. A Soltút Kft. műszaki vezetője, Istlstekker Tibor elmondta, hogy nem túl szoros a határidő, de egyelőre nem tudnak neki fogni a munkának, ahhoz nulla fok körüli hőmérséklet kell.

Az NB I-es labdarúgó szezon február 20-án kezdődik, nyolc hazai meccs vár a csapatra, tájékoztatott Balog Judit. A PSE ügyvezetője hozzátette, hogy az önkormányzathoz eljuttatták a sorsolást, és ígéretet kaptak arra, hogy a munkák ütemezésénél figyelembe veszik azt, hogy mikor játszik itthon a csapat. Balog Judit azt is elmondta, hogy évről-évre fejlesztik a klub létesítményeit. Tavaly készült el két műfüves pálya, és az öltözőépületet is a múlt év elején vették birtokba.

Az NB I-be jutás óta évente 100-160 millió forintot fordítottak a pályákra, épületekre, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne maradt volna még teendő. Ilyen például a térfigyelő kamera- és beléptető rendszer. Az MLSZ komoly elvárásokat fogalmaz meg egy élvonalbeli csapat esetében, de mint Balog Judit mondta, nemcsak róluk és az alkalmanként kilátogató több ezer szurkolóról van szó, hanem arról a több mint háromszáz fiatalról, akik a klubnál futballoznak. 

 

Címkék#Paks
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!