Közélet

2010.06.18. 15:23

Elképesztő özönvíz: 80 milliméter csapadék percek alatt

Hatalmas mennyiségű, mintegy 80 milliméter eső esett rendkívül rövid idő alatt Tamási, Nagykónyi, Értény, Ozora térségében - tudtuk meg a megyei katasztrófavédelemtől.

TEOL

A péntek délutáni órákban a megye északi részén hirtelen lezúdult csapadék miatt jelentős károk keletkeztek.

Szilasi Lajos, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, a térségbe húszezer homokzsákot szállítanak ki. A tűzoltóság és a katasztrófavédelmi szakemberek jelenleg is a károk elhárításán dolgoznak.

A Pincehely-Ozora összekötő út vízátfolyások miatt járhatatlan.

Értényben homokzsákokkal védekeznek a földekről lefolyó csapadékvíz ellen. A településen három házba folyt be a víz. Jelenleg azt vizsgálják, hogy az épületek lakható állapotban maradtak-e

Ozorán egy Bezerédj utcai háznál a löszfal megrepedt, de az épületet egyelőre nem veszélyezteti. Egy másik háznál a víz a gázvezetéket kimosta, ezért leköttték a hálózatról.

Cece térségében a vasúti átjárók fényjelző készülékei nem működnek, ezért az átjárókat fokozott figyelemmel közelítsék meg.

A katasztrófavédelem munkatársai kérik, ha nem életveszély, vagy baleset okán kérnek segítséget, legyenek türelemmel, mert rengeteg a segélyhívás. A faeltávolítással, vízszívatással kapcsolatos hívásokat rögzítik, de sorrendet állítanak fel a veszély fokának függvényében, ezért fokozott türelmet kérnek.

Az autósokat szintén kérik, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, közlekedjenek. Készüljenek fel víz és sárátfolyásokra, kidőlt fákra.

Mint azt korábban már megírtuk, Szekszárd és Bonyhád környékén és komoly gondokat okozott a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék. A megyeszékhelyen egyébként ezekben a percekben is szakad az eső.

A szekszárdi felhőszakadásról készült fotókat itt találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!