Közélet

2010.10.04. 19:44

Büntetőeljárás folyik a régi-új polgármester ellen

Fideszes többségű képviselő-testületet kell majd irányítania az ismét polgármesternek megválasztott, független jelöltként, de az MSZP támogatásával indult Szabó Lorándnak.

R. T.

Mint már megírtuk, Dombóváron meglepetésre Szabó Loránd, az MSZP által is támogatott független jelölt nyerte a polgármester-választást az eddigi városvezetővel, a Fidesz-KDNP-s Patay Vilmossal szemben. Az általa irányítandó testületben azonban többségben lesznek a fideszes képviselők.

– Az első pillanattól kezdve együtt kell működnie a képviselő-testületnek, hiszen a folyamatban lévő felújítások, s a hamarosan kezdődő szennyvíz beruházás hatalmas koncentrációt és szakmai figyelmet igényel, ezért nem lehet az acsarkodó politikát folytatni – reagált e tényre hírportálunknak Szabó Loránd.

Hozzátette, a testületi tagok többségét személyesen ismeri, így megvan a lehetőség az együttműködésre. Igaz, ehhez neki is nyitottabbnak kell lennie, és nagyobb diplomáciai érzékkel kell dolgoznia. Elsősorban a város gazdasági helyzetét kell stabilizálni amellett, hogy a fejlesztési munkákat továbbviszik. A közösség fejlesztése is igen fontos Dombóváron.

Ellenfeléről, Patay Vilmosról, aki a térség országgyűlési képviselője, azt mondta: nyitva áll előtte az ajtaja, s hajlandó vele együttműködni a város és a térség fejlődése érdekében. Aláhúzta, brüsszeli, egyéb nemzetközi és hazai kapcsolatrendszere viszont alternatívát jelent, ha ez mégsem valósul meg.

Szabó Loránd az ellene zajló büntetőperrel kapcsolatban elmondta, bízik a felmentésemben, ám az sem mindegy, hogy ha elmarasztalják, akkor milyen ügyben. Nem mindegy, hogy mint magánembert, vagy mint Dombóvár egykori polgármesterét ítélik el. Hozzátette, az ügyvédei véleménye szerint kicsi az esélye, hogy hatással lenne a per végeredménye a város élén betöltendő pozíciójára.

Patay Vilmos, Dombóvár leköszönő vezetője kettejük együttműködéséről azt mondta, még nem beszéltek erről, de szerinte szükség van néhány napra ahhoz, hogy konzekvensen kielemezzék a történteket.

– Meg kell gondolni, együttműködhetek-e egy olyan polgármesterrel, akit akár holnapután, vagy fél év múlva elítélhetnek. Nekem a várossal kell együttműködnöm, s minden attól függ, hogy Szabó Loránd programját hogyan fogadja a fideszes többségű képviselő-testület – mondta at TEOL.hu-nak Patay Vilmos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!