Közélet

2012.04.03. 08:01

Katasztrófavédelem: egységben az erő - fotók

Megtartotta első állománygyűlését hétfőn reggel a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, éppúgy, mint a dombóvári és a paksi.

Ihárosi Ibolya

Az ünnepi eseményeken ismertették és adták át az egységessé vált katasztrófavédelmi rendszer dolgozóinak kinevezéséről szóló parancsokat.

Mint ismeretes, a törvény az év elejével integrálta az önkormányzati tűzoltóságokat és a polgári védelmet is a katasztrófavédelem szervezetébe, amely április 1-gyel állt fel.

A szekszárdi állománygyűlésen Ács Rezső alpolgármester elmondta, az önkormányzati tűzoltóság egyre magasabb szakmai színvonalú szolgáltatást nyújtott a lakosságnak.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mácsai Antal (balról) Széles Szabolcsnak adja át a kinevezését. A háttérben Ábrahám Sándor tűzoltóparancsnok Fotó: K.A.
[/caption]
A kitűnő együttműködés mellett elérték, hogy 3 év alatt a felére csökkent a tűzoltóság eszközparkjának életkora. Kiemelte ugyanakkor, hogy a technika mit sem ér a tűzoltók szaktudása nélkül.

Mindent összevetve a megyeszékhely az ország egyik legjobb, legfelkészültebb tűzoltóságát adta át az országos katasztrófavédelmi igazgatóságnak.

A teljes írást megtalálja a Tolnai Népújság április 3-i, keddi számában! Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Részletek itt! Kérje ingyenes próbaszámunkat: itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!