Közélet

2012.04.26. 15:34

Kitereléses razziát tartottak az M6-os autópályán

A napokban tartotta évértékelő közgyűlését a Bonyhádi Polgárőr Egyesület.

TEOL/Máté Réka

Szőnyegi Csaba szolgálatvezető számolt be a 2011. évi tevékenységükről: összesen 123 alkalommal történt vezénylés, 2674 órát teljesítettek. Ez idő alatt több alkalommal forgalmat irányítottak, részt vettek rendezvények, felvonulások biztosításában, valamint forgalomellenőrzésben a Mátrix Police rendszámfelismerő eszközzel.

A nagymányoki, kismányoki és györei egyesületekkel megkötött együttműködési megállapodást valós tartalommal töltötték meg, hiszen számos alkalommal közös szolgálatot láttak el. A bonyhádi polgárőrök a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság felkérésére közreműködtek az M6-os autópályán végrehajtott teljes kitereléses razzia lebonyolításában is.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Széles János megyei elnök (balra) Király Zoltánt jutalmazta munkájáért (a szerző felvétele)
[/caption]

Az egyesület anyagi helyzetét és a 2012. évi költségvetési tervezetet László Krisztián elnök ismertette. A 2011-es év feladataihoz az anyagi hátteret biztosítani tudták, ehhez hozzájárult a helyi önkormányzat egymillió forintos, és a megyei szövetség hatszázezer forintos támogatása.

A folyamatosan emelkedő üzemanyagárak miatt kiadásaik legnagyobb részét tankolásra fordították annak ellenére, hogy a nyári, kora őszi időszakban folyamatos gyalogos járőrszolgálatot is elláttak. A közgyűlésen elfogadták az új alapszabályt, amely a törvényi változások miatt volt szükséges.

A közgyűlésen részt vett Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere is, aki köszönetét fejezte ki a polgárőröknek, hogy évtizedek óta végzik önkéntes tevékenységüket, szabadidejüket, sokszor saját pénzüket feláldozva. Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szövetség elnöke hozzászólásában elmondta, a polgárőrség az ország egyik legnagyobb civil szervezete, Tolnában közel kétezren tevékenykednek soraikban.

Dudás Zsolt, a Bonyhádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezetője szintén megköszönte a bonyhádi polgárőrök munkáját, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy kevés rendbontás történt a településen.

A közgyűlésen köszöntötték a 2011-ben legtöbb szolgálati órát vállaló bonyhádi polgárőrt: Klem Norbertet, és valamennyi polgárőr emléklapot vehetett át az egyesület 20. jubileuma alkalmából. A megyei szövetség nevében Széles János kiemelkedő munkájáért díjazta Király Zoltánt, illetve Szabó Melinda rendőr főtörzsőrmestert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!