Közélet

2013.03.01. 15:00

Elvárják a biztonság iránti elkötelezettséget

Kettőszázhetvenhat cég 650 szerződését értékelve ítélték oda idén az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Kiemelt Szállítója címet.

TEOL/T.V.

Az elismerést a Nukleáris Biztonsági Kutató Intézet (NUBIKI) Kft. kapta, amely magas szakmai hozzáértéssel, alapossággal, az atomerőmű speciális igényeit rugalmasan kezelve végzi a munkáját.

Holló Előd igazgató tájékoztatása szerint az erőmű stratégiai és biztonsági kérdéseinek megoldásában, a valószínűségi biztonsági értékelések és a súlyos baleseti elemzések területén végez kiemelkedő tevékenységet az intézet, amely ugyan csak négy éve jött létre, de magasan képzett, külföldi tapasztalatokkal is rendelkező munkatársainak többsége tervezés óta dolgozik az atomerőműnek.

– A NUBIKI szakembergárdájának abban is nagy szerepe van, hogy a paksi atomerőmű nemzetközi összehasonlításában is jól szerepelt a célzott biztonsági felülvizsgálaton, emelte ki Halász János, logisztikai főosztályvezető.

Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója arról beszélt, hogy egyre több vállalkozás segíti munkájukat, amelyeknek fontos szerepük van a sikerekben, abban, hogy az elmúlt évben, években kiemelkedő teljesítményt, jó eredményeket értek el.

– Amikor sikerekről beszélünk, figyelünk a túlzott magabiztosság elkerülésre, működnie kell az önkontrollnak, észre kell vennünk a hibáinkat – hangsúlyozta hozzáfűzve, partnereiktől elvárják, hogy vegyék komolyan a biztonsággal kapcsolatos követelményeket, hiszen e téren nincs engedmény, ugyanazt az elvárás fogalmazzák meg, mint önmagukkal szemben.

Az ellenőrzési kötelezettség és a felelősség azonban az atomtörvénynek megfelelően a paksi atomerőműé marad – emelte ki Hamvas István hozzátéve, azt várják, hogy szállítóik gondos gazda módjával tervezzék és végezzék a munkájukat, legyenek elkötelezettek a paksi atomerőmű és annak biztonsága iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!