Közélet

2013.04.18. 12:13

A Médinasztia csapata evezett a célba

A megye legügyesebb ladikosai mérték össze tudásukat és kreativitásukat tegnap, a médiavetélkedő megyei fordulójában. A bonyhádi Médinasztia csapata szerezte meg az első helyet, és egyben a bizonyítás lehetőségét az országos döntőn.

TEOL/Molnár Ágnes

Fotó:

– Mi nem izgulunk – mondták a lányok, miközben helyet foglaltak az asztaluknál. A Csimbókok csapata nem véletlenül volt ilyen nyugodt, hiszen a megyei döntőt megelőző három forduló során ők érték el a legmagasabb pontszámot. – Mi azért félünk egy kicsit, mondták a Teveled csapatának lányai, miközben a fiúk komoly cáfolásba kezdtek, ők bizony nem félnek. Róluk egyébként azt is érdemes tudni, hogy a tavalyi LADIK Médiavetélkedő alkalmával bekerültek az országos döntőbe (akkor még Hétördögök néven).

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Médinasztia csapata evezett a célba. Balogh Imola, Czirok Attila, Gillich Atina, Józsa Erika és Müller Laura apait anyait beleadtak a versenybe, így ők képviselik majd Tolna megyét a május végi, pécsi országos döntőn
[/caption]A Garay Gimnázium dísztermében megrendezett verseny tegnap délelőtt 10 órakor kezdődött. Ide azok az 5 fős, általános iskolás csapatok jutottak be, akik a legjobban teljesítettek az előző fordulók során. Az eseményen Póré László, A Tolnai Népújság főszerkesztője köszöntötte a nebulókat, aki örömét fejezte ki, hogy az Axel Springer Magyarország Kft. Immáron 8. alkalommal hívta életre a népszerű vetélkedőt.

Majd kiemelte, reméli, hogy a jövőben is ilyen szép számmal lesznek vállalkozó szellemű diákok, akik az internet világában is látják, milyen fontos szerepe van a nyomtatott sajtónak. Majd előrevetítette, az országos döntőt ez alkalommal Pécsen rendezik meg, ahol olyan érdekes programok várnak az ország legügyesebb ladikosaira, mint például a Zsolnay gyár megtekintése.

„Ilyenek vagyunk mi” szólt az első feladat, melynek során 5 megadott szempont szerint kellett bemutatkozniuk a csapatoknak. A fiatalok némelyike a manapság igen népszerű, színpadi komédiásokat megszégyenítő módon mutatta be csapatát, mely – verseny ide vagy oda – a többieknek is nagyon tetszett. A második feladatban egy mintacímlapot kellett összeállítani annak megfelelően, ahogy egyébként is kinéz a megyei napilap első oldala. Ennél egyébként azok voltak előnyben, akik napi szinten forgatják a Tolnai Népújságot.

Míg az első két feladat könnyebbnek, a totó már nehezebbnek bizonyult, melyhez nemcsak a megyei napilapot, de a média világát is jobban kellett ismerni. Rövid szünet után a verseny némi játékkal is vegyült, a diákok egy puzzle-t kaptak, melyből egy képet kellett kirakniuk, majd írni hozzá egy történetet 5 mondatban.

A következő feladatoknál ismét előkerült a Népújság aznapi címlapja, melyet a nebulóknak jól a fejükbe kellett vésniük ahhoz, hogy az azzal kapcsolatos kérdésekre válaszoljanak. Ezzel azonban még mindig nem ért véget a tudáspróba, hiszen apróhirdetést is kellett írniuk, sőt mi több, a saját elképzelésük szerint újságot is tervezhettek.

A 7 próbatételt követően Fülöp Zoltán, a Baranya megyei Dunántúli Napló újságírója értékelte a diákok munkáját, kiemelve, mindannyian nagyon jól szerepeltek, nem véletlen, hogy ők kerültek be a megyei döntőbe, maguk mögé utasítva sok másik csapatot.

Az eredményhirdetést feszült csend övezte. Amikor Finta Viktor műsorvezető kihirdette, hogy a Teveled csapata lett az ezüstérmes, a Médinasztia csapata egyenesen felsikított, hiszen ez egyúttal azt jelentette, ők képviselik a megyét az országos döntőn, mely május végén lesz. Hajdú Sándor, a győztes csapat felkészítő tanára viccesen azt mondta, szíve szerint cigánykereket vetne örömében a diákjaival együtt, akik bár kevésbé lelkesedtek az ötlettől, nagyon boldogok voltak, hogy ők bizonyultak a legügyesebbnek. A csapatok közül senki nem távozott üres kézzel, a résztvevők mindegyike értékes ajándékokkal térhetett haza.

A LADIK megyei döntőjének eredménye

I. helyezett: Médinasztia: Balogh Imola, Czirok Attila, Gillich Atina, Józsa Erika és Müller Laura, Bonyhád, BONI Széchenyi iskola, felkészítő tanár: Hajdú Sándor.

II. helyezett: Teveled: Kajtár Fanni, Schaffer Friderika, Hodász Kata, Pfaff Roland és Kőrösi Péter, Tevel, AMK Általános Iskola, felkészítő tanár: Teffner Katalin.

III. helyezett: Csimbókok: Németh Zsóka, Nováky Gréta, Matus Hajnalka, Keszthelyi Szófia, Krizsány Kata, Tamási, TONI, felkészítő tanár: Páliné Rauh Judit

IV. helyezett: Sajtós Egerek: Farkas Erzsébet, Solymosi Eszter, Wild Afrodité, Nier Máté, Dávid Kornél, Bonyhád, BONI Széchenyi iskola, felkészítő tanár: Hajdú Sándor.

V. helyezett: MAcikk: Keresztes Péter, Horváth Ivett, Nikl Csenge, Benics Evelin, Csomor Adrienn, Bölcske, DBM MONI Kegyes József iskola, felkészítő tanár: Rausch-Tinyei Melinda

II. helyezett: Teveled: Kajtár Fanni, Schaffer Friderika, Hodász Kata, Pfaff Roland és Kőrösi Péter, Tevel, AMK Általános Iskola, felkészítő tanár: Teffner Katalin.

III. helyezett: Csimbókok: Németh Zsóka, Nováky Gréta, Matus Hajnalka, Keszthelyi Szófia, Krizsány Kata, Tamási, TONI, felkészítő tanár: Páliné Rauh Judit

IV. helyezett: Sajtós Egerek: Farkas Erzsébet, Solymosi Eszter, Wild Afrodité, Nier Máté, Dávid Kornél, Bonyhád, BONI Széchenyi iskola, felkészítő tanár: Hajdú Sándor.

V. helyezett: MAcikk: Keresztes Péter, Horváth Ivett, Nikl Csenge, Benics Evelin, Csomor Adrienn, Bölcske, DBM MONI Kegyes József iskola, felkészítő tanár: Rausch-Tinyei Melinda A Médinasztia csapata evezett a célba. Balogh Imola, Czirok Attila, Gillich Atina, Józsa Erika és Müller Laura apait anyait beleadtak a versenybe, így ők képviselik majd Tolna megyét a május végi, pécsi országos döntőn -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!